Amandel bros

Amandel bros




Amandel bros

Ik ben echt gek op van die Italiaanse delicatesse winkeltjes. Je hebt er zulke lekkere hapjes. Ik wil zo graag nog een keer terug naar Italië, maar dan moet ik wel oppassen dat ik me niet gelijk helemaal vol stop met eten, haha! Ik ben echt gek op Italiaans eten.. Mij mag je er echt voor wakker maken! En om alvast in de Italiaanse sferen te komen, heb ik deze amandel bros gemaakt. Zo lekker! Enkel alleen maar karamel, amandelen en wat citroensap. Precies zoals Italianen hun eten maken: weinig ingrediënten, simpel, maar zo goddelijk lekker

Als je dit recept maakt heb je 8-10 repen (+ wat restjes om te snoepen). Je kunt ze het beste bewaren met wat bakpapier ertussen. Zo plakken ze niet allemaal aan elkaar!

Amandel bros

Amandel bros

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (Nog geen waarderingen)
Laden...
Serves: 8-10 repen
Cooking Time: 30 minuten

Ingredients

  • 250 g ongezouten bruine amandelen
  • 250 g suiker
  • ½ citroen

Instructions

1

Leg een marmeren plaat op je aanrechtblad en besmeer alvast een bakpapier in aan 1 kant met olijfolie. Verder heb je straks een groot stevig oppervlak nodig om de amandelen mee plat te drukken (of je gebruikt je handen, maar de mijne zijn niet zo vuurvast). Gebruik bijvoorbeeld een snijplank.

2

Verwarm de suiker in een steelpannetje op middelhoog vuur. Zodra de buitenste randen beginnen te smelten zet je het vuur laag en help de karamel een beetje door met het pannetje te draaien. Indien je karamel te snel bruin wordt (je wilt hem goudbruin), roer er dan doorheen met een houten lepel, zo voorkom je dat de karamel van onderen verbrand.

3

Als de karamel goudbruin is en geheel gesmolten voeg je de amandelen toe en roer dit snel door. Je moet vanaf nu snel gaan werken, want de karamel wordt snel hard.

4

Leg de amandelen op de marmeren plaat, leg het ingesmeerde bakpapier op de amandelen en druk met de snijplank de amandelen plat tot alles mooi één geheel is.

5

Laat de amandelen ietsjes afkoelen en snij ze daarna in repen. Zorg dat je hier niet te lang mee wacht. Want anders zijn ze te hard en kun je ze niet mooi meer snijden.

Notes

Extra nodig: een marmeren plaat + bakpapier


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!




No Comments

Leave a Reply