American pancakes gevuld met Nutella

American pancakes gevuld met Nutella

Gezien het vandaag in Nederland, 16 maart, Nationale Pannenkoekendag is moest ik deze American pancakes echt eens uitproberen. Normaal maak ik voor mijn lunch na het sporten juist deze havermout pannenkoekjes.. maar ik had zo’n zin in chocolade dat ik deze echt eens moest maken! Ze zijn heerlijk fluffy en dan in combinatie met de Nutella van binnen is het echt goddelijk. Serveer ze met verse aardbeien voor de frisse fruitige smaak. Zo lekker! 

American pancakes gevuld met Nutella

American pancakes gevuld met Nutella

Print Recipe
Serves: 2-3 personen Cooking Time: 1,5 uur

Ingredients

  • 125 g aardbeien
  • 10 tl nutella
  • 125 g bloem
  • 3 eieren
  • 150 ml volle melk
  • 1 tl baking soda
  • flinke snuf zout
  • 1 tl vanille extract
  • boter om in te bakken

Instructions

1

Schep op een vel bakpapier éé tl Nutella. Maak vervolgens je lepel met warm water nat. Smeer de Nutella uit tot een rondje herhaal dit tot je 10 rondjes hebt. Leg dit voor minimaal 1 uur in de vriezer zodat ze uit kunnen harden.

2

Plits de eieren en klop het eiwit stijf.

3

Meng in een andere kom de bloem, baking soda, zout, vanille extract, eierdooiers en melk goed door elkaar tot één geheel.

4

Voeg beide mengsels bij elkaar en meng voorzichtig door elkaar.

5

Verwarm wat boter in de pan en schep hier een bergje pancake-mix op. Haal het rondje Nutella van het bakpapier en leg deze er bovenop. Schep vervolgens nog een beetje pancake-mix bovenop, zodat de Nutella verdwenen is. Bak ze aan beide kanten goudbruin en gaar. Houd ze warm door ze bijvoorbeeld in een pan te doen met een deksel erop.

6

Serveer de American pancakes met de aardbeien.


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!

No Comments

Leave a Reply