Appel-kaneel pannenkoekjes met griekse yoghurt

Appel-kaneel pannenkoekjes met griekse yoghurt

Deze appel-kaneel pannenkoekjes zijn echt heeeeerlijk! Ik zou het wel als een brunch gerecht aanraden, of lunch. Want het is wel gelijk veel, maar zo lekker!  Ideaal om even lekker uit te pakken op een zondag. De combinatie van warm-koud en zoet is wat dit gerecht zo heerlijk maakt. Ik krijg er al gelijk weer honger van, haha! Deze appel-kaneel pannenkoekjes heb ik gemaakt naar aanleiding van een eerder recept: havermoutpannenkoekjes. En die zijn helemaal zonder suiker! #guiltfree

Appel-kaneel pannenkoekjes met griekse yoghurt

Appel-kaneel pannenkoekjes met griekse yoghurt

Print Recipe
Serves: 1 Cooking Time: 15 minuten

Ingredients

  • Pannenkoekjes:
  • 40 g havermout
  • 1 banaan
  • 1 ei
  • 1 tl kaneel
  • snufje zout
  • 60 g griekse yoghurt
  • 1 tl bakpoeder
  • Topping
  • ½ appel
  • 30 g rozijnen
  • ½ tl kaneel
  • 30 ml water
  • 30 g suiker
  • 4 el griekse yoghurt

Instructions

1

Verwijder het klokhuis en snijd de appel in stukjes. Als je wilt kun je ook de schil er vanaf halen, maar hoeft niet. Doe deze in een pannetje met de rozijnen, kaneel, water en suiker en laat het 10 min. zachtjes sudderen.

2

Voeg de havermout, banaan, ei, kaneel, zout, griekse yoghurt en de bakpoeder in een blender. Blend het geheel tot een egale massa en giet het vervolgens in een schaaltje (dit hoeft niet, maar vind ik zelf gemakkelijker om uit te scheppen). De pannenkoekmix is veel dikker dan normaal pannenkoekbeslag, dit hoort zo!

3

Zet ondertussen een pan op het vuur met wat boter in om te bakken.

4

Zet het vuur niet te hoog. Schep kleine hoopjes in de pan, ongeveer 2 el per pannenkoekje . Bak aan één kant tot er belletjes ontstaan en draai ze voorzichtig om. Bak nu de andere kant goudbruin. Bak vervolgens al het beslag op deze manier op en stapel de pannenkoekjes op een bordje op.

5

Serveer de pannenkoekjes met om en om een pannenkoek en een eetlepel griekse yoghurt er tussen en eindig met een pannenkoek met daar bovenop de appel.

Notes

Extra nodig: een blender


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!

No Comments

Leave a Reply