Appelchips

Appelchips

Ik heb deze chips voor het eerst op toen ik het boek van Rens Kroes, Powerfood van Frielsland naar New York, onder mijn neus geschoven kreeg. Ik was echt gelijk helemaal om. Inmiddels maak ik ze iedere maand wel een keertje, heerlijk! Bestrooi ze royaal met kaneel en eventueel een snufje zeezout en heb eventjes geduld. Je moet ze namelijk 3 uur in de oven stoppen, maar zijn zeker het wachten waard!

Appelchips

Print Recipe
Serves: 1 bakje vol Cooking Time: 3,5 uur

Ingredients

  • 2 appels (elstar, jonagold of goudreinette)
  • kaneelpoeder
  • zeezout

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 100ºC.

2

Bekleed meerdere bakplaten met bakpapier.

3

Zet de mandoline op de dunste stand en haal de appel erdoor zodat je plakjes krijgt van 1 mm. Je raspt de appels gewoon in één geheel. De pitjes zullen tijdens het schaven eruit gaan. Er zullen er misschien een paar blijven zitten, verwijder deze met de hand.

4

Leg de plakjes appel op een bakplaat met zo min mogelijk tussenruimte. Zorg wel dat ze elkaar niet overlappen!

5

Bestrooi de plakjes appel royaal met kaneel en eventueel een snufje zeezout.

6

Bak ze nu 3,5 uur in de oven op 100ºC.

7

Bewaar ze in een luchtdichte doos zodat ze lekker crunchy blijven.

Notes

Extra nodig: mandoline


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!

No Comments

Leave a Reply