Appelflappen met Amaretto

Appelflappen met amaretto




Appelflappen met Amaretto

Laatst had ik opeens zoveel zin in de combinatie van appel & amaretto dat ik gelijk aan de slag ben gegaan met deze appelflappen met amaretto! Gelukkig heb ik altijd bladerdeeg in de vriezer liggen, zo kan ik altijd snel wat lekkers op tafel toveren.

De combinatie van amaretto en appel was echt geweldig! Heerlijk in combinatie met de amandelschilfers en het knapperige bladerdeeg. Zeker voor herhaling vatbaar, dus vandaar ook gelijk een receptje op mijn blog!

Je moet voor deze appelflappen met amaretto alleen wel eventjes geduld hebben. Want de appels moeten wel even marineren in de amaretto, zodat de smaak er goed in kan trekken. En hoe langer hoe beter, dus als je, je dit ’s ochtends al bedenkt maak dan alvast gelijk de appeltjes klaar! Zo is de smaak later alleen maar beter :-D.

Zin in nog meer makkelijke hapjes?

Probeer dan eens deze mini pizza’s met chorizo! Super easy en ze smaken echt heerlijk! Of juist deze wraps met pesto, zongedroogde tomaat & rucola! Perfect voor op een feestje als en vrienden of familie over komen! En zelf je saucijzenbroodjes maken? Dat kan! Met dit recept van mini saucijzenbroodjes!

Appelflappen met Amaretto

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (Nog geen waarderingen)
Laden...
Serves: 6 appelflappe
Cooking Time: 30 minuten (+ 2,5 uur wachttijd)

Ingredients

  • 6 blaadjes bladerdeeg
  • 1 grote jonagold
  • 80 ml amaretto
  • 1 tl kaneel
  • 30 g rietsuiker
  • 7 g amandelschaafsel
  • ½ ei

Instructions

1

Schil de jonagold en verwijder het klokhuis. Snijd de appel in stukjes en meng dit samen met de amaretto in een kom. Zet de kom afgedekt in de koelkast en laat voor minimaal 2,5 uur marineren. Roer af en toe.

2

Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

3

Leg de plakjes bladerdeeg los van elkaar op het aanrecht zodat ze alvast een beetje kunnen ontdooien.

4

Mix de appel met 20 g rietsuiker, kaneel en amandelschaafsel door elkaar.

5

Als de bladerdeeg voldoende ontdooid is dat je hem kunt dubbelvouwen. Verwijder je het plastic van de bladerdeegplakjes. Schep op elk plakje bladerdeeg een klein bergje met appelmengsel.

6

Vouw de appelflappen dicht en duw met behulp van een vork de randjes zicht zodat je mooie kartelrandjes krijgt.

7

Bestrijk de bovenkant van de appelflappen met het losgeklopte ei en strooi overal wat rietsuiker bovenop.

8

Bak de appelflappen in ongeveer 15-20 minuten gaar en goudbruin.


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!




No Comments

Leave a Reply