Avocado-chocolade truffels

Avocado-chocolade truffels

Dit is echt een gouden combinatie! Deze avocado-chocolade truffels zijn zo lekker! Ze zijn super makkelijk te maken en je hebt ze binnen een uurtje op tafel getoverd. Normaal gesproken eet ik altijd slagroomtruffels, maar ik denk dat de avocado truffels het hier toch van gaan winnen! En daarnaast zijn ze natuurlijk veel gezonder. Dat eet ook een stuk lekkerder ;p. 

Avocado-chocolade truffels 

Print Recipe
Serves: 12 Cooking Time: 45 minutes

Ingredients

  • 1 avocado
  • 130 g pure chocolade (optioneel: chocolade gezoet met stevia)
  • 1 tl vanille-essence
  • ½ tl kaneel
  • ± 75 g cacaopoeder om in te rollen

Instructions

1

Breek de chocolade in stukjes en doe deze in een schaal. Smelt deze in de magnetron voor 2-5 min. Ligt er aan hoe hoog je hem zet.

2

Prak met een vork de avocado tot één geheel en voeg hem daarna toe aan het chocolade mengsel. Voeg ook de vanille en kaneel toe. Meng alles tot één geheel tot je bijna geen avocado meer ziet zitten. Zet de schaal met chocolade voor 30 min. in de koelkast zodat hij stevig genoeg is geworden om balletjes van te rollen.

3

Zet in een andere schaal de cacaopoeder klaar en rol balletjes van het avocado mengsel. Rol deze vervolgens door het cacaopoeder en je bent klaar! Bewaar ze in de koelkast.


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!
 

No Comments

Leave a Reply