Banketbakkersroom

Banketbakkersroom

Ik ben er echt dol op: banketbakkersroom. Vroeger ging ik altijd naar de bakker om een roombroodje.. Oh ik kan nog die smaak naar boven halen, zo lekker! En inmiddels hebben ze zelf een jikkemiene bij de bakker: bolus gevuld met banketbakkersroom. Het is echt heel gevaarlijk dat ik naast een bakker woon, ze hebben zulke lekkere dingen haha! Ik ga binnenkort wel eens een recept proberen van een bolus, want als echte Zeeuw vind ik toch wel dat ik die moet kunnen maken! 

Banketbakkersroom is best gemakkelijk te maken. Je moet er alleen wel bij blijven, anders heb je kans dat de bodem verbrandt. En als je nou geen vanillepeul hebt, koop dan eens vanillepoeder! Super makkelijk, want daar doe je tenminste wat langer mee! 

Banketbakkersroom

Print Recipe
Serves: 1 portie Cooking Time: 30 min. (+ 2 uur)

Ingredients

  • 500 ml melk
  • 50 g suiker
  • 50 g maizena
  • 2 eierdooiers
  • 1 vanillepeul

Instructions

1

Meng de eierdooiers samen met een klein scheutje melk, suiker en maizena door elkaar en zet aan de kant tot gebruik.

2

Giet de rest van de melk in een steelpannetje.

3

Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Voeg het merg + het vanille stokje toe aan de melk en breng het al roerend aan de kook.

4

Als de melk kookt verwijder de vanillepeul.

5

Giet de een derde van de melk bij de eierdooiers en roer goed door elkaar. Giet het vervolgens terug bij de andere melk en laat het al roerend op een middelhoog vuur het 2-3 minuten doorgaren .

6

Giet de room in een kommetje en leg er een vel plasticfolie op zodat er geen velletje ontstaat op de bovenkant. Laat het geheel afkoelen in de koelkast.

7

Mix het voor gebruik nog even door elkaar met de mixer.


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!

No Comments

Leave a Reply