Blauwe bessen crumble met havermout

Blauwe bessen crumble met havermout




Blauwe bessen crumble met havermout

Wie houdt er nou niet van een crumble? Mij maak je er in ieder geval altijd blij mee! Meestal maak ik hem thuis met appel en dan als toetje. Maar deze variant is heerlijk om als taart te serveren! De crumble is gemaakt van havermout en citroen wat voor een lekkere bite en een frisje zorgt. Daarbij is de vulling gemaakt van blauwe bessen, frambozenjam en een beetje vanille-extract wat het weer heerlijk zoet maakt! Hier thuis bevalt hij erg goed. Meestal moet ik snel zijn wil ik er ook nog van genieten, haha ;-). Je kunt het zo koud serveren. Maar je kunt hem ook nog in de oven opwarmen en dan de crumble serveren met een heerlijk bolletje vanille-ijs

Blauwe bessen crumble met havermout

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (Nog geen waarderingen)
Laden...
Serves: 9
Cooking Time: 3 hours

Ingredients

  • 200 g havermout
  • 125 g bloem
  • 130 g rietsuiker
  • rasp van 2 citroenen
  • 1 volle tl bakpoeder
  • ¼ tl zout
  • 225 g zachte boter
  • 500 g blauwe bessen, diepvries
  • 125 g frambozenjam
  • 1 el vanille-extract

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed de bodem van je bakvorm met bakpapier.

2

Mix in een grote kom de havermout, bloem, rietsuiker, citroenrasp, bakpoeder en zout door elkaar.

3

Voeg de zachte boter erbij en meng het met je handen tot één geheel.

4

Voeg ⅔ van het deeg in de bakvorm en verdeel over de bodem. Druk goed aan. Bak de bodem voor 10 min. in de oven.

5

Voeg ondertussen de blauwe bessen, frambozenjam en vanille-extract in een kom bij elkaar en meng tot één geheel.

6

Als de bodem uit de oven komt leg je direct de blauwe bessen er bovenop. Zorg ervoor dat alles ongeveer even hoog ligt en verkruimel dan het overige ⅓ deegmengsel over de bovenkant. Bak nog 25 min. tot de bovenkant goudbruin is.

7

Haal de crumble uit de oven en laat het even afkoelen en zet het daarna voor 2 uur in de koelkast om uit de harden.

Notes

Extra nodig: bakvorm 23x23 cm


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!
 




1 Comment

  • Reply
    Nicole
    juli 21, 2017 at 14:19

    Jum, deze zien er super lekker uit!

  • Leave a Reply