Blondie met witte chocolade en frambozen

Blondie met witte chocolade en frambozen

Meet Blondie: het blonde zusje van de brownie! Gemaakt van witte chocolade en frambozen. Heerlijk smeuïg en smaakt een heeft een klein beetje wat weg van boterkoek. In combinatie met de zoete frambozen heb je echt een topper te pakken! 

Dit was laatst een probeersel voor op Strandpaviljoen Noordduine, waar er een wisselende taart van mij op het menu staat. Maar dit was écht een succes! Deze heb ik gelijk rechtstreeks naar Noordduine gebracht voor de verkoop. En iedereen was er dol op!

Heb je liever de andere variant met donkere chocolade? Check dan hier mijn favo recept: Brownie met walnoten

 

Blondie met witte chocolade en frambozen

Print Recipe
Serves: 9-12 stuks Cooking Time: 1:30 uur

Ingredients

  • 240 g witte chocolade
  • 125 g boter
  • 300 g kristalsuiker
  • 1 el vanille-extract
  • 4 eieren
  • 250 g bloem
  • ½ tl bakpoeder
  • 100 g frambozen (mag ook diepvries zijn)

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 160 °C.

2

Smeer een brownie bakvorm alvast in met boter en doe er vervolgens bakpapier in die aan 2 kanten uit steekt. Zo kun je straks gemakkelijk de blondie uit de bakvorm halen.

3

Mix in een kom de suiker, eieren en het vanille-extract door elkaar en zet aan de kant tot gebruik.

4

Zet een pannetje op het vuur met een laagje water erin en zet daar alvast een droge vetvrije glazen of metalen schaal op. Zorg dat het wat de onderkant van de schaal niet raakt.

5

Breek 180 g chocolade in stukjes en voeg deze toe aan de schaal zodra deze warm is. Roer af en toe met een houten pollepel om te zorgen dat alles is gesmolten.

6

Snijd de boter in blokjes en voeg deze aan de chocolade toe zodra de chocolade is gesmolten. Roer tot alle boter is gesmolten.

7

Voeg vervolgens de chocolade toe aan de andere beslagkom met ei en suiker. Roer alles goed door elkaar.

8

Voeg als laatste de bloem en het bakpoeder toe en roer nog één keer goed door elkaar. Giet het blondie-mengsel in de bakvorm.

9

Snijd de overige 60 g witte chocolade in blokjes. Strooi vervolgens als eerste de frambozen over het blondie-mengsel en vervolgens de witte chocolade er overheen.

10

Bak de blondie in 60 min. in de oven tot hij mooi goud-bruin is. Laat helemaal afkoelen in de bakvorm tot je hem er uit haalt.

Notes

Extra nodig: brownie bakvorm 24x24 cm


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!

3 Comments

  • Reply
    Jeroen
    februari 24, 2020 at 14:53

    Deze zit er heerlijk uit 😋😋 dat gaan we ook is proberen

    • Reply
      Vicky
      februari 24, 2020 at 15:05

      Wat leuk! 😊 Ben benieuwd of hij bij jullie ook zo in de smaak valt 😍

      • Reply
        Jeroen
        februari 24, 2020 at 16:06

        Daar ga ik wel vanuit. Witte chocolade altijd lekker en rode vruchten altijd lekker. Dus dot moet perfecte combi wezen

    Leave a Reply