Boterkoek



Boterkoek

Boterkoek is één van die gerechten die me helemaal terug brengt naar mij jeugd. Vroeger ging ik altijd bij mijn oma langs en ging ik standaard naar het koekjes-kastje, waar ik altijd op zoek ging naar een stukje boterkoek van de bakker. Zo lekker! Ik was (en ben) er dol op! 

Ik heb nu een simpele versie gemaakt met vanille, maar je kunt voor de variatie ook citroenschil toevoegen wat ook echt fantastisch is. En hou je van appel? Dan moet je deze boterkoek met appel eens proberen! 

 

Boterkoek

Print Recipe
Serves: 1 boterkoek Cooking Time: 45 min.

Ingredients

  • 325 g bloem
  • 250 g roomboter, op kamertemperatuur
  • 250 g witte basterd suiker
  • ½ vanillepeul
  • ½ ei
  • snufje zout

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 180°C en besmeer de boterkoek vorm alvast met boter.

2

Voeg de bloem, roomboter, witte basterd suiker & het zout toe aan een beslagkom.

3

Schraap de vanillepeul uit en voeg ook het merg van de vanille toe.

4

Meng met behulp van een mixer met deeghaken (handen kan ook) het tot een soepel deeg.

5

Doe het deeg in de boterkoekvorm en druk met behulp van een natte lepel het deeg gelijkmatig in de vorm.

6

Kluts het ei goed door elkaar en besmeer de bovenkant van de boterkoek in met het ei.

7

Maak met een vork een raster boven op de boterkoek en zet hem in de oven voor 25-30 minuten tot hij mooi goudbruin is gekleurd.

8

Laat hem geheel afkoelen in de vorm.

Notes

Extra nodig: boterkoekvorm


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!

No Comments

Leave a Reply