Bruschetta met avocado, gemarineerde cherrytomaatjes en mozzarella

Bruschetta met avocado, gemarineerde cherrytomaatjes en mozzarella

Deze bruschetta is echt heerlijk voor als je net even wat luxer wilt lunchen! Het broodje is ingesmeerd met een homemade knoflook-basilicum olijfolie en daarna even geroosterd in het broodrooster. Besmeerd met een avocado-spread, cherrytomaatjes, mozzarella en basilicum. Echt zo lekker! De cherrytomaatjes heb ik gemarineerd in balsamico-azijn waardoor ze heerlijk zoet zijn. Wil je nou ook je homemade olijfolie met een smaakje maken? Het is echt niet moeilijk! Koop alleen een kannetje waar je olijfolie in kunt doen en voeg daar bijvoorbeeld knoflook en basilicum aan toe. Of juist rode peper voor een pittige variant, of citroenschil voor wat frissers. 

Bruschetta met avocado, gemarineerde cherrytomaatjes en mozzarella.02

 

Bruschetta met avocado, gemarineerde cherrytomaatjes en mozzarella

Print Recipe
Serves: 1 persoon Cooking Time: 10 minuten

Ingredients

  • 2 boterhammen
  • 2 el olijfolie (bij voorkeur met een knoflook-smaak)
  • 1 avocado
  • ½ mozzarella
  • 4-5 cherrytomaatjes
  • 1 klein teentje knoflook
  • 1 el balsamico-azijn
  • 1 tl citroensap
  • 8 middelgrote basilicumblaadjes
  • peper en zout

Instructions

1

Snijd de cherrytomaatjes in vieren en doe ze samen met de balsamico-azijn en wat peper en zout in een kommetje. Hussel de cherrytomaatjes, terwijl je bezig bent met de volgende stappen, af en toe om zodat de smaken er goed in kunnen trekken.

2

Smeer de boterhammen aan beide kanten in met olijfolie. Smeer het eventueel met je handen uit zodat het goed verspreid zit. Rooster de boterhammen goudbruin in een broodrooster. Heb je nou geen broodrooster? Bak ze dan in een droge koekenpan.

3

Verwijder de schil en pit van de avocado en prak met een vork de avocado fijn. Voeg het geperste teentje knoflook, citroensap en wat peper en zout toe en roer goed door elkaar.

4

Laat de bruschetta iets afkoelen tot hij handwarm is. Smeer de avocado-spread over de bruschetta en verdeel de cherrytomaatjes erover. Scheur de mozzarella in stukjes en leg deze op de bruschetta. Leg als laatste de basilicumblaadjes bovenop.

Notes

Extra nodig: broodrooster


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!

No Comments

Leave a Reply