Bruschetta

Meet my favourite!

Dit is echt de allerlekkerste bruschetta ooit! Ik heb deze variant voor het eerst bij mijn zus thuis op en was meteen verkocht. Het liefst eet ik het met mijn zelfgemaakte pesto. Maar een goede kwaliteit pesto uit de winkel voldoet ook :-)! Deze bruschetta heeft echt alles wat je van een bruschetta zou willen hebben. Hij is heerlijk knapperig omdat de broodjes geroosterd zijn in knoflookolie. Daarbovenop ligt een heerlijke mix van tomaat, ui, mozzarella en basilicum. En dan in combinatie met pesto… Zo lekker! Echt een aanrader!!

Bruschetta

Print Recipe
Serves: 4-6 Cooking Time: 1 hour

Ingredients

  • 1 ciabatta
  • ± 150 pesto
  • 5 tomaten
  • 1 bol mozzarella
  • ½ rode ui
  • handje basilicumblaadjes
  • ± 100 ml olijfolie
  • 4 teentjes knoflook
  • peper en zout

Instructions

1

Bak de ciabatta af zoals op de verpakking vermeld staat en laat deze afkoelen.

2

Schenk in een ondiep bord ± 50 ml olijfolie. Haal de knoflook door de knoflookpers en voeg deze aan de olijfolie toe. Meng het door elkaar en zet aan de kant.

3

Haal het vruchtvlees uit de tomaten en snijd de schil van de tomaten en de mozzarella in kleine blokjes. Hak de basilicumblaadjes fijn en snijd de rode ui zeer fijn. Zet aan de kant.

4

Als de ciabatta is afgekoeld snijd je deze in sneetjes van 1 cm.

5

Zet een pan op het vuur. Doop de ciabatta aan beide kanten in de knoflook-olijfolie en bak ze goudbruin. Voeg halverwege de overige olijfolie toe aan de knoflook-olijfolie. Als je ze bakt en ze verbranden een beetje is dit geen ramp, dit gebeurt bij mij ook wel eens. Mocht dit zo zijn, kan je het later met een mesje er vanaf schrapen.

6

Mix ondertussen de stukjes tomaten, mozzarella, ui en basilicumblaadjes door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Het is belangrijk dat je ze pas op het laatste moment door elkaar mengt. Mocht je dit al eerder doen dan heb je een grote kans dat de ui gaat overheersen.

7

Besmeer de ciabatta met een laagje pesto en schep (of met je handen) overal een lekkere hoeveelheid tomaat-mozzarella mix op.


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!
 

No Comments

Leave a Reply