Cheesecake met frambozencoulis

Cheesecake met frambozencoulis

Mij mag je echt wakker maken voor een cheesecake, bake or no bake. Ze zijn zo goddelijk lekker! Zo heb ik bijvoorbeeld eerder al eens deze no-bake witte chocolade cheesecake met passievrucht gemaakt. Love it! Je kunt er zo heerlijk mee variëren. Eerst wilde ik deze naturel cheesecake maken wat dus gelukt is, YAY! Nu staat de tony chocolony karamel zeezout op de planning.. Alleen daar moeten je nog eventjes op wachten ;p. Probeer in de tussentijd zeker deze cheesecake eens uit! Hij smaakt zo heerlijk romig en licht. In combinatie met de frambozen en frambozencoulis is dit echt heerlijk fris! Ik heb de frambozencoulis niet gezeefd. Dit kan je natuurlijk altijd wel doen, zodat je geen pitjes hebt. Maar ik hou juist van die structuur bij frambozen. Maak de cheesecake het liefst wel een dag van te voren. Zo kan de cheesecake de hele nacht in de koelkast uitharden!

Cheesecake met frambozencoulis02

Cheesecake met frambozencoulis

Print Recipe
Serves: 1 taart Cooking Time: 2 uur + een nacht

Ingredients

  • Bodem:
  • 150 g bloem
  • 100 g ongezouten boter, op kamertemperatuur
  • 50 g suiker
  • Vulling:
  • 800 g roomkaas
  • 250 g suiker
  • 125 g sour cream
  • 5 medium eieren
  • 50 ml slagroom
  • rasp en sap van 1 citroen
  • 2 tl vanille-extract
  • 1 volle el maizena
  • Frambozencoulis:
  • 300 g verse frambozen
  • 15 g suiker
  • 1 tl maizena
  • 1 el citroensap

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 150 ℃. Smeer de bakvorm in met boter en bekleed daarna de onderkant met bakpapier.

2

Voeg de ingrediënten voor de bodem in een kom en meng dit met deeghaken tot één geheel. Bekleed de onderkant van de bakvorm ermee en bak de bodem in 20 min. lichtjes goudbruin. Haal hem hierna uit de oven en laat hem iets afkoelen.

3

Voeg voor de vulling de roomkaas, suiker, sour cream, slagroom, sap en rasp van citroen, maizena en het vanille-extract in een kom en meng dit met een mixer tot één geheel. Voeg vervolgens de eieren toe en meng dit nog één keer goed door tot alles goed gemengd is. Giet het cheesecake mengsel in de bakvorm en bak de cheesecake in 50 min. Het midden mag echt nog wiebelig zijn, dit hard straks uit in de koelkast.

4

Na de 50 min. zet je de oven uit en laat je de cheesecake nog eens 50 min. in een dichte oven staan. Verplaats de cheesecake hierna naar de koelkast en laat de cheesecake hierin een nachtje uitharden.

5

Voor de frambozencoulis verwarm je 100 g frambozen, de suiker en het citroensap in een pannetje voor 10 minuten. Prak de frambozen af en toe met een vork of lepel. Laat de coulis afkoelen.

6

Serveer de cheesecake met de frambozencoulis on top met daarbovenop nog de overige verse frambozen. Serveer eventueel met wat poedersuiker.

Notes

Taartvorm met een diameter van 23 cm.


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!

No Comments

Leave a Reply