Cherrytomaatjes gevuld met geitenkaas

Cherrytomaatjes gevuld met geitenkaas

Dit is echt de ultieme snack voor tijdens een verjaardag! Je kunt ze al makkelijk een paar uur van te voren klaar maken en dan even wegzetten in de koelkast (haal ze dan wel vlak voor het serveren uit de koelkast). De geitenkaas is op smaak gebracht met lente-uitjes en peterselie, wat het heerlijk fris maakt. Je maakt het juist weer een klein beetje zoeter door er evt. wat honing aan toe te voegen. Met of zonder honing, ze smaken heerlijk!

Cherrytomaatjes gevuld met geitenkaas

Print Recipe
Serves: 12 Cooking Time: 30 minutes

Ingredients

  • 12 cherrytomaatjes (groot)
  • 60 g geitenkaas
  • 10 g panko bread crumbs
  • scheutje olijfolie
  • 2 el lente-ui, fijngesneden
  • 1 el peterselie, fijngesneden (+ wat extra ter garnering)
  • 1-2 el honing (optioneel)

Instructions

1

Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak hierin in 1-2 min. de bread crumbs goudbruin. Zet aan de kant tot gebruik.

2

Snijd een klein stukje van de bovenkant van iedere cherrytomaat af met een scherp mes. Verwijder dan met behulp van een mesje de binnenkant. Snijd ook een héél klein stukje van de onderkant af, zodat de cherrytomaat rechtop blijft staan.

3

Meng in een schaaltje de geitenkaas, lente-ui, peterselie en evt. honing goed door elkaar. Vul vervolgens de cherrytomaatjes ermee.

4

Strooi over de bovenkant van de cherrytomaatjes wat bread crumbs en peterselie en zet tot gebruik in de koelkast.


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!

No Comments

Leave a Reply