Chocoladecake met stukjes chocolade




Chocoladecake met stukjes chocolade

Soms kan ik echt van die chocoladecravings hebben. En vandaag was weer zo’n moment. Gelukkig had ik alles in huis om gelijk een chocoladecake te maken.. Dus ben gelijk aan de slag gegaan. Want er gaat niets boven een heerlijke zelfgebakken chocoladecake!

Het liefste zou ik de cake net zo maken zoals mijn oma hem vroeger maakte. Die was altijd zo nieuwsgierig naar hoe het met de cake ging, dat ze altijd meerdere keren de oven open trok om te kijken hoe het met de cake was! Maar daardoor zakte hij juist in. Maar dat was nou net hetgeen wat de cake zo lekker maakte. Zo krijg je juist een beetje dat coockiedough effect. Heerlijk!

Maar geen paniek, deze chocoladecake is wel goed gebakken hoor! En juist heerlijk luchtig met stukjes harde chocolade erin. Wat juist voor de extra bite zorgt in de cake. Om de chocoladesmaak wat intenser te maken heb ik er wat cacaopoeder aan toegevoegd. En om het nog leuker te maken heb ik over de bovenkant ook nog eens chocolade gedaan. Je kunt nooit chocolade genoeg hebben haha!

Nog meer chocolade inspiratie nodig?

Probeer dan eens deze ongelofelijk lekkere zachte chocoladekoekjes! Of juist deze brownie met walnoten! En hou je ook van cheesecake? Dan moet je zeker deze brownie-cheesecake met frambozen eens proberen!

Chocoladecake met stukjes chocolade

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (11 stemmen, gemiddeld: 4,18 van de 5)
Laden...
Serves: 1 cake
Cooking Time: 1 ½ uur

Ingredients

  • 200 g boter, op kamertemperatuur
  • 200 g kristalsuiker
  • 4 eieren
  • 200 g bloem
  • 50 g cacaopoeder
  • 2 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • 75 g pure chocolade
  • *optioneel: 25 pure chocolade + een scheutje slagroom voor de garnering aan de bovenkant

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 160 °C en smeer het bakblik alvast in met wat boter.

2

Mix de boter met de kristalsuiker tot één geheel.

3

Voeg vervolgens 1 voor 1 de eieren toe tot ze iedere keer goed zijn opgenomen. Mix vervolgens 5 minuten zodat het mengsel goed luchtig wordt.

4

Mix in een kom de bloem, cacaopoeder, bakpoeder en een flinke snuf zout door elkaar heen en zeef dit boven het eimengsel.

5

Schep het bloemmengsel voorzichtig door het ei heen zodat het mooi luchtig blijft.

6

Hak de pure chocolade in stukjes en meng deze als laatste voorzichtig door het cakemengsel.

7

Giet het cakemengsel in het bakblik en schuif hem in de oven voor 60-70 min tot deze goudbruin en gaar is. Laat de cake iets afkoelen. En haal de cake vervolgens uit het bakblik en laat op een rooster volledig afkoelen.

8

*Optioneel: Voor de garnering heb ik 25 g pure chocolade gesmolten in de magnetron en er vervolgens een scheutje slagroom aan toegevoegd. Roer dit goed door elkaar tot het één geheel vormt. Is de chocolade nog te stevig? Voeg dan wat extra slagroom toe en roer nog even tot één geheel. Verdeel dit vervolgens over de cake.

Notes

*Extra nodig: cakebakblik van 25 cm.


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!




No Comments

Leave a Reply