Chocoladetaart

Vicky van Dijk | Chocoladetaart 06


Chocoladetaart

Ken je die verhalen nog van Roald Dahl? En dan met name dat verhaal van dat meisje Matilda..? Nu ik je dit zeg, leg je misschien al wel de connectie met deze chocoladetaart haha! Ken je Bram Bokkepoot nog? Die jongen die op het podium een gigantische chocoladetaart naar binnen moet werken? Nou daar komt dit recept ook vandaan! Het oorspronkelijke recept komt namelijk uit het kookboek van Roald Dahl: Bram Bokkepoots chocoladecake. En wat is die goddelijk lekker. En zo intens als je denkt dat hij is als je de film hebt gezien, zo is hij ook. Maar zo lekker… 

Thuis maken wij dit recept echt vaak. En het is altijd een succes, zolang je maar echt van chocolade houdt. Want het is echt een chocoladebom. We hebben het recept in de jaren iets aangepast, maar het blijft toch echt Bram Bokkepoots chocoladetaart. Het blijft echt mijn favoriet! Als je dit echt als taart doet zoals het recept aangeeft. Raad ik je aan om er kleine stukjes van te snijden. Dus gewoon de helft of misschien wel een derde van wat je normaal snijd. Je kunt hem ook in een vierkant (brownie) bakblik maken en als een soort kleine petit fours serveren. Hoe dan ook, het is echt een goddelijke chocoladebom waar ik echt zo gelukkig van word. En ik hoop jij ook! Smakelijk alvast!

Chocoladetaart

Print Recipe
Serves: 16 personen Cooking Time: 3 uur

Ingredients

  • 500 g pure chocolade
  • 200 g boter
  • 250 g poedersuiker
  • 80 g bloem
  • 7 eieren
  • 250 g creme fraiche

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 170 °C.

2

Vet de taartvorm in en bekleed de onderkant met bakpapier. Zet aan de kant tot gebruik.

3

Smelt 250 g chocolade au-bain-marie en roer vervolgens de boter erdoor tot deze gesmolten is.

4

Split de eieren en klop het eiwit stijf.

5

Roer de eierdooiers los en voeg deze samen met de bloem en poedersuiker toe aan de gesmolten chocolade.

6

Schep voorzichtig de helft van het eiwit door het chocolademengsel tot het goed gemengd is. Voeg als het mooi 1 geheel is het overige eiwit toe en meng tot 1 geheel.

7

Schep de chocolade massa in de taartvorm en bak de taart ongeveer 35 minuten. Wanneer je er met een breinaald in prikt, zal het lijken of hij nog niet gaar is, maar wees gerust. Het hoort zo. De cake zal bij het afkoelen steviger worden.

8

Laat de cake afkoelen en haal hem vervolgens uit de taartvorm.

9

Smelt in een pan de overige 250 g chocolade met de creme fraiche au-bain-marie. Roer af en toe tot alles gesmolten is en laat het mengsel een beetje afkoelen.

10

De cake heeft de neiging om in het midden een beetje in te zakken, dus zet hem ondersteboven voor het aanbrengen van het glazuur.

11

Spatel zorgvuldig met een glaceermes (een ander groot vlak mes is ook prima) het chocoladeglazuur over de hele cake. Laat hem in de koelkast opstijven.

Notes

Extra nodig: taartvorm met een diameter van 22cm.


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!

No Comments

Leave a Reply