Citroen-mascarpone taart met zomerfruit

Citroen-mascarpone taart met zomerfruit

Ik heb deze taart laatst voor mijn verjaardag gemaakt en daar viel hij zeker goed in de smaak! Mijn vader laat altijd op zijn manier weten dat hij een taart lekker vindt. Meestal hoor je dan opeens een opmerking als; “Vicky, ik heb niet zo goed geproefd! Mag ik nog een stukje?” Haha! Dan weet je ieder geval dat hij het lekker vindt. De taart zelf heeft een crunchy bodem met een licht romige frisse topping. Het frisse komt van de citroen en lemoncurd die erdoor heen zit. Zo lekker! Garneer de taart met jouw favoriete fruit! Ik heb bij deze taart gekozen voor frambozen en blauwe bessen, omdat er meer niet in de winkel was helaas. Maar houd je vooral niet in!

Citroen-mascarpone taart met zomerfruit

Print Recipe
Serves: 8-10

Ingredients

  • 200 g digestive koekjes
  • 85 g boter
  • 35 g bruine suiker
  • snufje zout
  • 180 ml slagroom
  • 225 g mascarpone
  • 115 g roomkaas
  • 25 g poedersuiker
  • 120 ml lemoncurd
  • ½ citroen, rasp en sap
  • ± 300 g vers fruit, bijv. aardbeien, frambozen, blauwe bessen, rode bessen, etc.
  • evt. muntblaadjes ter garnering

Instructions

1

Verwarm de oven alvast voor op 175 °C en smeer de taartvorm in met boter.

2

Smelt de boter alvast in de pan. Verkruimel ondertussen de koekjes door bijv. gebruik te maken van een foodprocessor of juist simpel door ze in een theedoek te doen en er op te slaan met een pan/deegroller. Als de koekjes verkruimeld zijn voeg je deze samen met de bruine suiker en een snufje zout toe aan de gesmolten boter. Roer dit goed door elkaar.

3

Doe het koekjes mengsel in de taartvorm en verdeel dit goed tot het overal ongeveer 6 mm dik is. Duw het mengsel aan met de achterkant van je lepel (handen kan ook) voor stevigheid. Zet de bodem voor 10 min. in de oven en laat vervolgens afkoelen tot kamertemperatuur.

4

Voor de citroen-mascarpone vulling voeg je de slagroom en roomkaas bij elkaar en klop je deze met een handmixer tot deze zacht en romig is. Dit duurt ongeveer 3 minuten. Voeg vervolgens de mascarpone, poedersuiker, lemoncurd, citroenrasp en -sap toe en mix dit tot het één geheel is. Je kunt eventueel nog meer citroensap toevoegen als je dit lekker vindt!

5

Voeg de citroen-mascarpone vulling toe aan de taart en verdeel dit tot het overal even hoog is. Zet hem in de koelkast voor min. 3 uur (een nacht is ook goed). Garneer voor je hem serveert met vers fruit en eventueel muntblaadjes.

Notes

Extra nodig: taartvorm met losse bodem Ø 28 cm (kleinere vorm (evt. zonder losse bodem) kan ook! Dan wordt hij alleen iets hoger.)


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!
 

No Comments

Leave a Reply