Citroen scones

Heerlijk verfrissende citroen scones

Citroen is één van die ingrediënten die bij mij altijd goed zijn! Het verfrist een gerecht zo heerlijk op! Deze citroen scones zijn daarom ook zo super lekker. Serveer de scones bij de thee met een lekker luchtige clotted cream. Ik maak deze altijd 50/50 met mascarpone en slagroom. Klop de slagroom lobbig en voeg daarna de mascarpone toe. Meng tot één geheel en het is klaar! Leg daarbovenop een laagje lemoncurd of jam en geniet ervan! 

Vicky van Dijk | Citroen scones

Citroen scones

Print Recipe
Serves: ± 18 scones Cooking Time: 30 minutes

Ingredients

  • 400 g zelfrijzend bakmeel, gezeefd
  • 125 ml volle melk
  • 50 g boter, gesmolten
  • 8 g bakpoeder
  • 3 el witte basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 2 citroenen
  • 1 vanillestokje

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 180 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2

Rasp de citroenen. Snijd met een scherp mes het vanillestokje in de lengte open. Schraap het merg eruit. Splits 1 ei (de dooier gebruik je niet).

3

Voeg in een beslagkom het meel, bakpoeder, melk, boter, suiker, 1 ei en het eiwit, de citroenrasp, het vanillemerg en een mespuntje zout. Kneed dit met de mixer tot een soepel deeg.

4

Vorm op een met bloem bestoven werkvlak het (nogal kleffe) deeg tot een bal, druk het deeg uit tot een lap van 2 cm dik en haal er met de uitsteekvormpjes rondjes uit.

5

Leg de scones op het bakpapier en bak ze in de oven in 20 min. goudbruin.

6

Serveer de scones met clotted cream en lemoncurd of jam.

Notes

Extra nodig: uitsteekvorm, Ø 5 cm (als je dit niet hebt, pak dan een glas met deze afmetingen)


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!

1 Comment

  • Reply
    Nicole
    juli 29, 2017 at 13:58

    Wat een lekker idee om citroen te verwerken in de scones! Ik ben dol op citroen, dit maakt het zo lekker fris :)

  • Leave a Reply