Courgetti met avocado-citroen saus

Courgetti met avocado-citroen saus

Courgetti is heerlijk als lunch! En zeker als je net een lekkere work-out heb gehad (om nog even in de gezonde sferen te blijven ;p). Deze courgetti met avocado-citroen saus is echt mijn favoriete versie tot nu toe! Het is zo lekker fris door de citroen en zoet door de cherrytomaatjes. Serveer het met wat pijnboompitten en parmezaanse kaas om het af te maken. Echt een aanrader!!

Courgetti met avocado-citroen saus

Print Recipe
Serves: 1 Cooking Time: 30 minuten

Ingredients

  • 1 courgette
  • 125 g cherrytomaatjes
  • ½ avocado
  • ½ citroen
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 el pijnboompitten
  • klein handje parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • peper en zout

Instructions

1

Rooster in een droge pan de pijnboompitten goudbruin en leg aan de kant.

2

Maak ondertussen de saus door de ½ avocado, het sap van ½ citroen, 1 geperst teentje knoflook en peper en zout in een foodprocessor of blender te doen. Meng het tot één geheel.

3

Verwarm een scheutje olijfolie in een pan en kneus de 2 teentjes knoflook door er met je hand op te drukken. Voeg deze samen met de cherrytomaatjes in de pan en zet het vuur middelhoog. Hussel de tomaatjes af en toe door elkaar en bak ze in ongv. 5 minuutjes tot ze een beetje zacht zijn geworden.

4

Haal ondertussen de courgette door de spirelli.

5

Als de cherrytomaatjes zacht zijn zet je het vuur laag en voeg je de courgetti toe aan de pan zodat de courgetti de olie op zich kan nemen en een beetje warm wordt.

6

Voeg de avocado-citroensaus toe en hussel door elkaar. Serveer met de cherrytomaatjes, pijnboompitten en wat parmezaanse kaas.

Notes

Extra nodig: spirelli en blender of foodprocessor.


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!

No Comments

Leave a Reply