Courgetti met garnalen en sesamzaadjes

Courgetti met garnalen en sesamzaadjes

Met deze warme dagen heb ik veel meer zin in groente en vooral lichte maaltijden. Zo ook dus deze courgetti met garnalen. De garnalen zijn gemarineerd in soya en ketjap saus wat de garnalen zo’n heerlijk licht zoute smaak geeft. Serveer de courgetti met een fijn gesneden uitje en geroosterde sesamzaadjes en je hebt een heerlijke maaltijd op tafel! Hou je nou niet van garnalen? Probeer dan deze varianten eens van courgetti: courgetti met pesto en zongedroogde tomaatjes, courgetti met avocado-citroen saus of courgetti met pesto, kipfilet en cherrytomaatjes

Courgetti met cocktail garnalen

Courgetti met garnalen en sesamzaadjes

Print Recipe
Serves: 1 Cooking Time: 15 minuten

Ingredients

  • 1 courgette
  • 120 g cocktail garnalen
  • ½ ui
  • 1-2 teentjes knoflook
  • 1 el ketjap
  • 1 tl soya saus
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl sesamzaadjes
  • peper en zout

Instructions

1

Marineer de cocktail garnalen met het geperste teentje knoflook, ketjap, soya saus, olijfolie en wat peper en zout. Laat de cocktail garnalen voor 30 min of langer marineren.

2

Haal de courgette door de spirelli om er courgetti van te maken.

3

Rooster in een droge koekenpan de sesamzaadjes goudbruin en leg aan de kant tot gebruik.

4

Snijd de ½ ui fijn en bak deze met een klein beetje olijfolie in 2-3 min. glazig.

5

Voeg de cocktailgarnalen toe aan de ui en bak ze in ongeveer 3 min. gaar. Haal de ui en de garnalen uit de pan en zet aan de kant tot gebruik.

6

Verwarm in dezelfde pan de courgetti voor 1 min. op middelhoog vuur.

7

Serveer de courgetti op een bord met daar bovenop de garnalen. Strooi de sesamzaadjes over de garnalen en serveer direct.

Notes

Extra nodig: spirelli


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!

No Comments

Leave a Reply