Courgetti met pesto, kipfilet en cherrytomaatjes

Dé ultieme groente boost!

Courgetti eet ik het liefst als ik een lekkere work-out heb gehad en lekker in die gezonde flow wil blijven :-). Je hebt gelijk een hele lading groenten binnen. Ideaal! Deze courgetti is op smaak gebracht met basilicum pesto en een vleugje citroen wat het lekker fris maakt. Eventueel zou je ook nog pijnboompitten kunnen roosteren en deze er ook nog overheen strooien! Dit zorgt voor net wat meer bite :-). 

Vicky van Dijk | Courgetti met pesto, kipfilet en cherrytomaatjes

Courgetti met pesto, kipfilet en cherrytomaatjes

Print Recipe
Serves: 1 Cooking Time: 30 minutes

Ingredients

  • 1 courgette
  • 1 kipfilet (± 150 g)
  • 125 g cherrytomaatjes
  • 1 tl italiaanse kruiden
  • 1 el pesto
  • 1-2 teentjes knoflook
  • vleugje citroensap
  • peper en zout

Instructions

1

Kruid de kipfilet met de italiaanse kruiden en wat peper en zout. Bak deze in een pan met een beetje olijfolie goudbruin en gaar.

2

Haal ondertussen de courgette door de spirelli en snijd de cherrytomaatjes door de helft.

3

Als de kipfilet gaar is leg je deze aan de kant (evt. in een stukje aluminiumfolie zodat het warm blijft). Voeg vervolgens de courgette toe aan dezelfde pan en bak deze 1-2 minuten. Leg de courgette aan de kant op een stuk keukenpapier om uit te lekken.

4

Haal de teentjes knoflook door de knoflookpers en voeg deze samen met de cherrytomaatjes toe aan de pan en bak deze nog 2-3 min.

5

Voeg de courgette samen met de el pesto toe aan de cherrytomaatjes en hussel alles goed door elkaar. Besprenkel met een beetje citroensap.

6

Leg de courgetti op een bord en snijd de kipfilet in stukjes. Serveer deze bovenop de courgetti.

Notes

Extra nodig: spirelli


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!

No Comments

Leave a Reply