Courgetti met pesto en zongedroogde tomaatjes

Courgetti met pesto en zongedroogde tomaatjes

Soms heb ik echt behoefte aan een maaltijd met enkel groenten. Even m’n vitamientjes inhalen, zo lekker! Het liefst eet ik dan eigenlijk altijd courgetti. Zo heb ik al wel eens eerder courgetti recepten gemaakt. Check bijvoorbeeld deze courgetti met pesto, kipfilet en cherrytomaatjes of juist deze courgetti met avocado-citroensaus. Maar de laatste tijd heb ik echt heel veel zin in zongedroogde tomaatjes, dus ging ik eens wat experimenteren. Deze courgetti is heel simpel, maar echt heerlijk! De courgetti is op smaak gebracht met pesto en de olie van de zongedroogde tomaatjes met daarbij pijnboompitjes en parmezaanse kaas. Ze zeggen wel eens: less is more. En dat is bij deze echt 100% waar! 

Courgetti met pesto en zongedroogde tomaatjes

Print Recipe
Serves: 1 persoon Cooking Time: 15 minuten

Ingredients

  • 1 courgette
  • 4-5 zongedroogde tomaatjes
  • 1 el olie van de zongedroogde tomaatjes
  • 1 el pesto
  • 1 el pijnboompitten
  • klein handje geraspte parmezaanse kaas
  • peper en zout

Instructions

1

Rooster in een droge pan de pijnboompitten goudbruin en leg aan de kant.

2

Haal ondertussen de courgette door spirelli.

3

Snijd de zongedroogde tomaatjes in stukjes en bak ze 1 min. samen met 1 el olie in een pan. Voeg vervolgens de courgetti en pesto toe en bak deze nog 1 min mee. Breng op smaak met peper en zout.

4

Serveer de courgetti met de pijnboompitten en parmezaanse kaas.

Notes

Extra nodig: spirelli


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!

No Comments

Leave a Reply