Couscous met chipolata worstjes

 

Couscous met chipolata worstjes

Couscous is één van die makkelijke gerechten die je zo op tafel tovert. Heerlijk voor even op een warme dag waarbij je echt geen zin hebt om wat te koken. Deze couscous is op smaak gebracht met wat komijn, oregano en citroensap. Heerlijk licht pittig met een frisse smaak eraan. 

Wil je nou couscous eten tijdens de lunch? Dan heb ik ook deze heerlijke couscoussalade met avocado, lente-ui en feta. Of juist deze couscous met citroen-kip & tzatziki.. ook heerlijk voor in de zomer!

Couscous met chipolata worstjes

Print Recipe
Serves: 2 personen Cooking Time: 15 minuten

Ingredients

  • 4 chipolata worstjes
  • 150 g couscous
  • 200 ml groentebouillon
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 rode ui, in stukjes
  • ⅔ courgette, in blokjes
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl oregano
  • ½ citroen, geperst
  • peper
  • klein handje munt
  • 50 g feta, verkruimeld

Instructions

1

Snijd de paprika, rode ui en de courgette in stukjes. Leg aan de kant tot gebruik.

2

Bak de chipolata worstjes zoals staat aangegeven op de verpakking.

3

Giet de warme bouillon met de couscous in een pan en roer even door elkaar. Leg een deksel op de pan en laat de couscous in 5 minuten garen.

4

Roerbak de paprika, rode ui en de courgette met wat olijfolie en de komijnpoeder en oregano voor ongeveer 5 minuutjes.

5

Snijd de munt in reepjes en leg aan de kant tot gebruik.

6

Als de couscous gaar is breng je het op smaak met de sap van een halve citroen en wat peper. Meng vervolgens de gebakken groenten en munt er doorheen.

7

Serveer de couscous met de chipolata worstjes en wat verkruimelde feta bovenop.


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!

No Comments

Leave a Reply