Crêpes met aardbeien, witte chocolade en geschaafde amandelen

Vicky van Dijk | Crepes met aardbeien, witte chocolade & amandelen




Crêpes met aardbeien, witte chocolade en geschaafde amandelen

Dit heb ik voor het eerst op tijdens een foodtruckfestival in Rotterdam! Dit was ons dessert en het was echt goddelijk lekker.  Ik was echt meteen verkocht! Inmiddels eet ik het dus ook als ontbijt of avondeten, haha! En wanneer zou je dit nou beter kunnen eten dan tijdens Valentijn? “Hint, hint”. Mij zou je er sowieso wakker mee mogen maken! De crêpes zijn op smaak gebracht met vanillepoeder, maar mocht je dit niet in huis hebben is dit geen ramp! Ze smaken nog steeds onwijs lekker ;-). Serveer ze met gesmolten witte chocolade, aardbeien en geroosterde amandelen en je hebt echt een heerlijk ontbijtje op tafel!

Crêpes met aardbeien, witte chocolade en geschaafde amandelen

Crêpes met aardbeien, witte chocolade en geschaafde amandelen

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (Nog geen waarderingen)
Laden...
Serves: 2 personen
Cooking Time: 30 minuten

Ingredients

  • 125 g aardbeien
  • 30 g bloem
  • 1 ei
  • 125 ml volle melk
  • 100 g witte chocolade
  • 20 ml slagroom
  • 1 el geschaafde amandelen
  • klontje boter
  • (evt. mespuntje vanillepoeder)

Instructions

1

Klop de bloem, het ei en de melk tot één geheel. Voeg eventueel een mespuntje vanillepoeder toe en meng nog één keer goed door elkaar.

2

Rooster in een droge koekenpan de geschaafde amandelen goudbruin.

3

Zet een pannetje met water op het vuur en breng deze aan de kook. Zet hierboven op een glazen of metalen schaal en zorg dat deze het water niet raakt. Breek ondertussen de chocolade in stukjes en voeg deze samen met de slagroom toe aan de schaal. Roer tot dat deze helemaal gesmolten is en zet aan de kant tot gebruik.

4

Verwarm in een pan een klontje boter tot deze helemaal gesmolten is. Giet met een opscheplepel wat beslag in het midden van de pan en draai de pan dan snel rond tot de hele bodem bedekt is met het beslag. Zorg er wel voor dat de crêpes mooi dun blijven, dus giet niet teveel beslag in de pan. Bak de crêpes aan beide kanten goudbruin. Bewaar de crêpes tussen 2 borden zodat ze lekker warm blijven.

5

Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd deze in stukjes. Beleg ¼ van de crêpe met wat aardbeien, geschaafde amandelen en witte chocolade en vouw hem 2 keer dubbel. Serveer direct!


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!




No Comments

Leave a Reply