De allerlekkerste appelbeignets

De allerlekkerste appelbeignets

De titel verklapt het al een beetje, maar dit zijn de appelbeignets zoals mijn moeder ze altijd maakt! En niets is zo lekker als de appelbeignets van vroeger.. ’s Ochtends vroeg begon ik al als ze net gemaakt waren, tot de volgende dag (omdat er zo ONWIJS veel gemaakt werden). Ik kan hier echt van blijven eten.. Ze maakt ze nog steeds, alleen zit ik dan niet meer in de keuken alles op te eten. Maar zijn het de kids van mijn zus geworden (+ mijn zus natuurlijk) die al om 9 uur op de stoep staan, haha! Helaas woon ik wat verder weg, dus maak ik ze heerlijk thuis! Probeer het recept nu zelf! 

Appelbeignets

Appelbeignets

Print Recipe
Serves: ± 20 Cooking Time: 1 uur

Ingredients

  • 5 grote goudreinetten
  • 250 g bloem
  • 7 g droge gist
  • 400 ml lauwe melk
  • 1 el olijfolie
  • 200 g rietsuiker
  • 4 g kaneel
  • ± 2 l zonnebloemolie

Instructions

1

Giet de zonnebloemolie in een grote pan of frituurpan en verwarm de olie tot 180 ℃.

2

Mix ondertussen de bloem, gist, lauwe melk en de olijfolie in een kom tot een egaal beslag en zet aan de kant.

3

Schil de appels en verwijder de klokhuizen met een appelboor. Snijd de appels in plakken van 1 cm.

4

Mix de suiker met het kaneel op een bord en zet dit aan de kant tot gebruik.

5

Leg alvast een bord (of borden) neer met keukenpapier waarop je de appelbeignets kunt leggen als ze klaar zijn.

6

Als de zonnebloemolie op temperatuur is rol je de appels stuk voor stuk door het beslag heen en laat je ze voorzichtig in de olie vallen. Bak ze in ongeveer 4 min. aan beide kanten goudbruin. Ze zullen eerst naar de bodem zakken, maar zullen als het goed is vrij snel weer naar het oppervlak komen. Zo niet, help ze dan een handje :-).

7

Als de appelbeignets goudbruin zijn, haal je ze uit de pan (laat ze wel goed uitlekken). Haal ze direct door de suiker en leg ze op de borden met keukenpapier. Zorg wel dat je bijna niet op elkaar legt! Ze worden namelijk erg snel zacht als dit wel doet.

Notes

Om te testen of je olie warm genoeg is, kun je een klein beetje deeg in de pan laten vallen. Als dit binnen 2 minuten goudbruin kleurt kun je gaan bakken!


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

No Comments

Leave a Reply