Drie-kazen tosti met gekarameliseerde uitjes en bacon

Drie-kazen tosti met gekarameliseerde uitjes en bacon

Dit is echt de baas van alle tosti’s! Een mix van gorgonzola, cheddar en emmentaler met daarbij gekarameliseerde uitjes en knapperige uitgebakken bacon. Zo goddelijk lekker! De combinatie bij elkaar is echt goud waard! Ik vraag mijn vriend ook altijd om een cijfer te geven aan mijn gerechten en deze heeft het hoogst gekregen van wat ik ooit heb gemaakt: een 9,5! YAY! Super blij natuurlijk. De tosti is wel echt een bom. Als je zelf 2 tosti’s opeet hoef je in ieder geval daarna niet meer te eten! Nou moet ik ook zeggen dat wij wel grote eters zijn. Zeker als het om kaas gaat, haha! Dus als je een kleine eter ben, adviseer ik je om hem te delen! #lovesharing

Drie-kazen tosti met gekarameliseerde uitjes en bacon

Print Recipe
Serves: 1-2 personen Cooking Time: 1 uur

Ingredients

  • 1 middel tot grote ui
  • 1 volle el boter
  • 50 ml water
  • 25 ml balsamico azijn
  • 25 g bruine suiker
  • peper en zout
  • 4 plakken bacon
  • 100 g gorgonzola
  • 2 el geraspte cheddar
  • 2 el geraspte emmentaler
  • 4 kleine (tosti)boterhammen

Instructions

1

Verwijder de schil van de ui en snijd de ui in ringen.

2

Bak de ui op een laag vuurtje in een klein steelpannetje met de boter en flink wat peper en wat zout in 15 min. glazig.

3

Voeg vervolgens het water, de balsamicoazijn en bruine suiker toe en laat het op een laag vuurtje sudderen voor 30 min. Roer af en toe.

4

Bak in een droge koekenpan de bacon krokant en laat ze uitlekken op wat keukenpapier. Doop vervolgens de buitenkant van de boterhammen in de olie die is vrijgekomen van het bakken van de bacon.

5

Breek de gorgonzola in stukjes en meng deze met de geraspte cheddar en geraspte emmentaler. Als het goed is wordt dit één grote kaasbol. Verdeel dit over de boterhammen zodat op alle 4 de boterhammen een laagje ligt.

6

Verdeel de gekarameliseerde ui over 2 boterhammen en leg hier bovenop de uitgebakken bacon. Leg de andere boterham er bovenop en bak ze in ongeveer 5 min. goudbruin in het tosti-ijzer.

Notes

Extra nodig: tosti-ijzer


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!

No Comments

Leave a Reply