Frambozen cheesecake (lactose + suikervrij!)

Healthy cheesecake (en hij is echt MEGA lekker)!

En dat is deze frambozen cheesecake écht! Deze taart is echt zo lekker! Het oorspronkelijke recept komt van Pure Ella. Ik was meteen verkocht toen ik dit recept proefde. Je moet dit echt een keer zelf uit proberen! De bodem is gemaakt van een mix met noten en cranberry’s. En daarboven op zit een cheesecake layer van cashewnoten welke op smaak gebracht is met aardbeien. Heerlijk! Als laatste voeg je de bevroren frambozen toe wat er super leuk uitziet als je het door midden snijd! 

Vicky van Dijk | Frambozen cheesecake Vicky van Dijk | Frambozen cheesecake

Frambozen cheesecake (lactose + suikervrij!)

Print Recipe
Serves: 1 pie Cooking Time: 4-5 hours

Ingredients

  • 115 g pecannoten
  • 115 g walnoten
  • 140 g gedroogde cranberry's
  • tot 6 el heet water
  • 300 g cashewnoten
  • 125 ml gesmolten kokosolie
  • sap van 1 citroen
  • 1 tl vanille-extract
  • optioneel:  75 g agave siroop of 125 ml honing
  • 200 g aardbeien, kroontjes verwijderd
  • 250 g diepvries frambozen

Instructions

1

Zet als eerste de cashewnoten in heet water en laat deze een uur zo staan.

2

Bekleed de taartvorm met bakpapier en zet aan de kant tot gebruik.

3

Voeg in een foodprocessor (of blender) de pecannoten en walnoten en mix dit door elkaar tot alles fijn is. Voeg vervolgens de cranberry's toe en mix tot er kleine kruimels vormen. Voeg vervolgens het water toe (1 el per keer) tot het mengsel begint in te dikken.

4

Schep de notenmix in de taartvorm en druk alles goed aan. Maak de foodprocessor even schoon met een doekje zodat je hem zo weer kunt gebruiken.

5

Giet de cashewnoten af en voeg deze toe aan de foodprocessor. Mix de cashewnoten door elkaar tot er kruimels vormen. Voeg vervolgens de gesmolten kokosolie, citroensap, vanille-extract en evt. agave siroop/honing toe en meng tot één geheel. Schep ⅔ van het mengsel bovenop de bodem.

6

Voeg vervolgens de aardbeien toe aan het overgebleven mengsel en meng tot één geheel. Giet dit over de witte cheesecake laag.

7

Strooi de bevroren frambozen over de bovenkant van de cheesecake en druk ze in zodat ze in het midden van de cheesecake laag zitten.

8

Zet de taart voor 2-3 uur in de vriezer.

9

Haal hem 30 minuten voor serveren uit de vriezer en snijd hem alvast in stukjes. Zo kun je mooi door de frambozen heen snijden.

Notes

Extra nodig: taartvorm Ø 20-22 cm of 20x20 & foodprocessor (evt. goede blender kan ook)


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!

4 Comments

  • Reply
    nancy van der bijl
    juli 3, 2017 at 23:47

    Hoi Vicky,

    Deze taart ziet er heerlijk uit! Ik ga het n keertje maken. Hoeveel witte cheesecake vulling heb ik nodig? Dat zie ik niet in het recept terugkomen.

    Groetjes,

    Nancy van der Bijl

    • Reply
      Vicky
      juli 4, 2017 at 06:20

      Hi Nancy,

      Leuk!! De witte cheesecake vulling is gemaakt van de cashewnoten en kokosolie. Je schept ⅔ van het mengsel hiervan bovenop de bodem. (einde stap 5) en vervolgens voeg je de aardbeien toe en wordt dat de tweede laag (stap 6). Lukt het zo verder? Laat anders maar weten :-). Ben benieuwd naar het resultaat! X Vicky

      • Reply
        nancy van der bijl
        juli 4, 2017 at 07:07

        Goedemorgen Vicky,
        Dank je wel voor je reactie.
        Ik had het idee dat ik wat miste ?.
        Thanks voor de opheldering!
        In september is mijn zoontje jarig dan ga ik de taart maken.

        Groetjes Nancy

        • Reply
          Vicky
          juli 4, 2017 at 09:43

          Leuk!! Ben benieuwd wat jullie er van vinden :-D

    Leave a Reply