Gevulde avocado’s met gerookte zalm en ei

Gevulde avocado's met gerookte zalm & ei




Gevulde avocado’s met gerookte zalm en ei

Als je gek bent van avocado’s zou ik deze combinatie zeker een keer uit proberen! Heerlijk om te maken als ontbijt of juist als extraatje bij je lunch. Door de gevulde avocado’s met gerookte zalm te maken wordt de avocado een beetje zoutig. Heerlijk! En juist door de chilivlokken weer heerlijk pittig! Wil je nou ook wat eiwit erbij? Maak dan het gat waar de avocado-pit in zat iets groter! 

Hou je juist niet van een warme avocado? Maak dan de gevulde avocado zonder hem in de oven te stoppen. Haal de pit eruit, leg er een beetje gerookte zalm in en eet de avocado met een gepocheerd eitje! Serveer het met een beetje peper & zout en wat chilivlokken 

Ben je op zoek naar nog meer lekkere ontbijtjes?

En hou je van brood bakken? Dan heb ik dit bananenbrood met frambozen & kokos voor je! En hou je meer van chocolade? Dan moet je dit bananenbrood met chocolade & walnoten eens proberen! Heerlijk met een stukjes harde chocolade erin! En heb je juist wat te vieren? Dan heb ik deze ontbijttaartjes van granola, kwark & vers fruit voor je! Leuk om voor iemand te maken die is jarig is om gelijk de dag goed te beginnen!

Gevulde avocado's met gerookte zalm en ei

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (Nog geen waarderingen)
Laden...
Serves: 2
Cooking Time: 30 minutes

Ingredients

  • 2 avocado's
  • 50 g gerookte zalm
  • 4 eieren
  • 1 el verse chilivlokken
  • verse dille
  • peper en zout

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 225 °C.

2

Halveer de avocado's en verwijder de pit. Als het gat te klein lijkt om er zo een eidooier in te doen, maak het gat dan ietsjes groter.

3

Leg de avocado's in een ovenschaal en leg de gerookte zalm in het gat. Breek de eieren open in een schaaltje en haal vervolgens het eigeel eruit en leg dit in de favocado's. Is er nog wat ruimte over? Voeg dan wat eiwit toe. Besprenkel de avocado's met peper en zout en bak ze voor 15-20 minuten in de oven.

4

Als ze uit de oven komen besprenkel je ze met wat chili vlokken en serveer je ze met wat verse dille bovenop.


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!




No Comments

Leave a Reply