Gevulde avocado’s met gerookte zalm en ei

Gevulde avocado’s met gerookte zalm en ei

Als je gek bent van avocado’s zou ik deze combinatie zeker een keer uit proberen! Heerlijk om te maken als ontbijt of juist bij je lunch. Door de gevulde avocado’s met gerookte zalm te maken wordt de avocado een beetje zoutig. En juist door de chilivlokken weer heerlijk pittig! Wil je nou ook wat eiwit erbij? Maak dan het gat waar de avocado-pit in zat iets groter! 

Gevulde avocado's met gerookte zalm en ei

Print Recipe
Serves: 2 Cooking Time: 30 minutes

Ingredients

  • 2 avocado's
  • 50 g gerookte zalm
  • 4 eieren
  • 1 el verse chilivlokken
  • verse dille
  • peper en zout

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 225 °C.

2

Halveer de avocado's en verwijder de pit. Als het gat te klein lijkt om er zo een eidooier in te doen, maak het gat dan ietsjes groter.

3

Leg de avocado's in een ovenschaal en leg de gerookte zalm in het gat. Breek de eieren open in een schaaltje en haal vervolgens het eigeel eruit en leg dit in de favocado's. Is er nog wat ruimte over? Voeg dan wat eiwit toe. Besprenkel de avocado's met peper en zout en bak ze voor 15-20 minuten in de oven.

4

Als ze uit de oven komen besprenkel je ze met wat chili vlokken en serveer je ze met wat verse dille bovenop.


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!
 

No Comments

Leave a Reply