Gevulde paprika’s met african braai-couscous, tomaat & feta

Gevulde paprika’s met african braai-couscous, tomaat & feta

De laatste tijd ben ik wat gezonder en wat minder calorierijk gaan eten, maar iedere keer weer bijna dezelfde lunch begon mij een beetje tegen te staan. Dus heb ik deze gevulde paprika’s gemaakt en ze zijn echt heeeerlijk! #jammie

Ik heb de couscous op smaak gebracht met de african braai kruiden van Euroma en daar wat vleestomaat, courgette, een sjalotje en wat feta aan toegevoegd en je hebt een heerlijke maaltijd op tafel! Ideaal om als lunch te eten, maar ook prima geschikt als avondeten! #winwin

En zin in eens wat variatie? Probeer dan eens deze gevulde paprika met bulgur, zongedroogde tomaatjes & feta!

Gevulde paprika's met african braai-couscous, tomaat & feta

Print Recipe
Serves: 4 personen Cooking Time: 30 minuten

Ingredients

  • 4 rode paprika's
  • scheutje olijfolie
  • peper en zout
  • 150 g volkoren couscous
  • 150 g groentenbouillion
  • 1-2 sjalotjes
  • 2-3 teentjes knoflook
  • ½ courgette
  • 3 tl African Braai kruiden van Euroma
  • 1 vleestomaat
  • 100 g feta

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2

Snijd de paprika's door midden en verwijder de zaadlijsters voorzichtig zodat de groene steel blijft zitten.

3

Smeer de buitenkant van de paprika's in met wat olijfolie en bestrooi ze van binnen en buiten met wat peper en zout. Leg ze op de buitenste schil in een ovenschaal en stop ze voor 20-25 min. in de oven tot ze mooi rimpelig worden.

4

Wel de couscous in de hete bouillon zoals op de verpakking aangegeven staat.

5

Snijd de sjalotjes fijn en pers de teentjes knoflook.

6

Snijd de courgette en tomaat in kleine stukjes en leg aan de kant tot gebruik.

7

Fruit de sjalotjes met wat olie in een pan voor 1-2 minuten en voeg daarna de geperste knoflook toe en bak nog 1 min. mee.

8

Voeg de gesneden courgette toe aan de pan en bak deze nog 2-3 min. mee.

9

Voeg vervolgens de 3 tl African Braai kruiden toe en meng alles even goed door elkaar en laat even 2 min. meebakken.

10

Voeg de gesneden tomaat en de gewelde couscous toe aan de pan en roer alles goed door elkaar. Breng op verder op smaak met peper en zout.

11

Brokkel de feta in stukjes en roer deze als laatste door de couscous heen.

12

Als de paprika's 20-25 min. in de oven hebben gezeten haal je deze eruit en vul je de paprika's met de couscous. Zet daarna de couscous nog even 4-5 min. terug in de oven zodat de feta een beetje kan smelten.

13

Eet je het als avondeten? Serveer er dan 3 p.p. of serveer er nog een lekkere salade naast.


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!

No Comments

Leave a Reply