Gezouten karamel cheesecake

Gezouten karamel cheesecake

Dit is echt alles waar je mij gelukkig mee kunt maken: cheesecake + gezouten karamel + chocolade… LOVEIT! Sinds deze maand heb ik een samenwerking met Côte d’Or. En wat is nou een betere combi dan de nieuwste smaak van Côte d’Or, dé karamel zeezout, te combineren met een cheesecake! 

De cheesecake is heerlijk smeuïg met aan de bovenkant een heerlijke pasta van gezouten karamel. Afgetopt met de karamel zeezout van Côte d’Or en je hebt echt een feestje op tafel staan! De taart is echter wel een cheesecake + karamel bom. Dus snijd kleine stukjes :-)! Maar zo kun je er extra lang van genieten!

Probeer ook eens deze witte chocolade cheesecake met passievrucht of juist deze cheesecake met frambozencoulis.

Gezouten karamel cheesecake

Print Recipe
Serves: 12 Cooking Time: 1 dag

Ingredients

  • Bodem:
  • 100 g ongezouten roomboter
  • 100 g kristalsuiker
  • 1 ei
  • 150 g bloem
  • snufje zout
  • Vulling:
  • 800 g roomkaas, op kamertemperatuur
  • 250 g suiker
  • 125 g sour cream, op kamertemperatuur
  • 5 medium eieren, op kamertemperatuur
  • 50 ml slagroom, op kamertemperatuur
  • 2 tl vanille-extract
  • 1 volle el maizena
  • Gezouten karamel:
  • 200 g kristalsuiker
  • 100 g ongezouten roomboter
  • 120 ml slagroom
  • 1 tl zeezout
  • Extra:
  • 75 g Côte d'Or Melk Zeezout Karamel chocolade

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 150 ℃. Smeer de bakvorm in met boter en bekleed daarna de onderkant met bakpapier.

2

Voeg de boter en suiker voor de bodem in een kom en meng dit met deeghaken door elkaar. Voeg vervolgens het ei, de bloem en het snufje zout toe en meng het goed door elkaar tot het één geheel is. Bekleed de onderkant van de bakvorm ermee en bak de bodem in 20 min. lichtjes goudbruin. Haal hem hierna uit de oven en laat hem iets afkoelen.

3

Voeg voor de vulling de roomkaas, suiker, sour cream, slagroom, maizena en het vanille-extract in een kom en meng dit met een mixer tot één geheel. Voeg vervolgens de eieren toe en meng dit nog één keer goed door tot alles goed gemengd is. Zorg dat je niet te lang mixt, anders komt er teveel lucht in je cheesecake en gaat cheesecake scheuren.

4

Giet het cheesecake mengsel in de bakvorm en bak de cheesecake in 50 min. Zet onderin de oven een bakje met water, dit zorgt ervoor dat je cheesecake mooi egaal wordt aan de bovenkant.

5

Zet na 50 min. de oven uit en doe de oven niet open! Laat de cheesecake volledig afkoelen in de oven en verplaats hem na ongeveer 2 uur naar de koelkast. Laat hem bij voorkeur een nachtje in de koelkast uitharden.

6

Voor de gezouten karamel voeg je de kristalsuiker in een pan en verwarm de pan op medium hoog vuur terwijl je blijft roeren (Let wel op dat je een houten lepel of vuur bestendige spatel hiervoor gebruikt!). De suiker zal zich tot klonten vormen, waarna tot een dik bruine vloeistof.

7

Als de suiker volledig is gesmolten, voeg je direct de gezouten boter toe en blijf ongeveer 2 min. roeren tot alles gesmolten is. Voeg voorzichtig de slagroom toe terwijl je blijft roeren. Pas wel op, want het mengsel kan gaan bubbelen of spatten terwijl je de koude slagroom toevoegt! Laat het mengsel 1 min. zachtjes doorkoken.

8

Haal van het vuur en breng op smaak met ongeveer 1 tl zeezout. Laat het mengsel iets afkoelen.

9

Als het mengsel is wat is afgekoeld giet je het over de cheesecake en laat je de cheescake nog 2 uur opstijven in de koelkast.

10

Breek 2 stukjes van de reep Côte d'Or chocolade in af en hak de rest in stukjes. Verdeel de gehakte stukjes over de cheesecake en leg de 2 reepjes er bovenop.

Notes

Extra nodig: taartvorm


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!

No Comments

Leave a Reply