Gnocchi in tomatensaus met mozzarella en parmezaanse kaas

Gnocchi in een heerlijke tomatensaus!

Sinds kort heb ik voor het eerst gnocchi op en ik vind het heerlijk! Dit moest ik thuis vaker eten :-). Deze keer heb ik een tomatensaus gemaakt die ik op smaak heb gebracht met verschillende kruiden en daar doorheen mozzarella. Hierna heb ik er nog een heerlijk laagje parmezaanse kaas overheen gestrooid. Mjam! Serveer met wat basilicumblaadjes on top en geniet ervan!

Gnocchi in tomatensaus met mozzarella en parmezaanse kaas

Print Recipe
Serves: 1 Cooking Time: 30 minutes

Ingredients

  • 200 g gnocchi
  • 400 g gepelde tomaten uit blik
  • 1 bol mozzarella
  • handje geraspte parmezaanse kaas
  • 50 ml slagroom
  • 1 ½ tl italiaanse kruiden
  • 1 sjalotje
  • 2 teentjes knoflook
  • ¼ tl chilivlokken
  • flinke scheut olijfolie
  • peper en zout
  • evt. basilicumblaadjes ter garnering

Instructions

1

Snijd het sjalotje fijn en pers de teentjes knoflook. Verwarm in een pan (zorg dat je pan groot genoeg is om aan het einde alles bij elkaar te voegen) een flinke scheut olijfolie en voeg hieraan het sjalotje en knoflook toe. Fruit dit voor 2-3 min.

2

Voeg de gepelde tomaten, italiaanse kruiden en chilivlokken toe en laat het zachtjes pruttelen voor 20 min.

3

Kook ondertussen de gnocchi gaar zoals als op de verpakking staat aangegeven.

4

Snijd de mozzarella in stukjes.

5

Voeg na 20 min. de slagroom toe aan de tomatensaus en roer goed door elkaar. Voeg vervolgens de gnocchi en mozzarella bij de tomatensaus en en roer nog één keer.

6

Strooi de geraspte parmezaanse kaas eroverheen en laat het nog op een laag vuurtje voor 5 min. pruttelen.

7

Serveer eventueel met wat basilicumblaadjes.


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!
 

No Comments

Leave a Reply