Guacamole

Guacamole

Ik ben écht één van die avocado-lovers! Het is dat ze best prijzig zijn dat ik ze niet iedere dag eet, maar als je gelukt hebt kun je ze op de markt mega goedkoop halen! Zo chill! Je kunt ze ook overal door verwerken, door de salade’s, smoothies, salade’s, wrap’s en ga maar door. En dan heb je natuurlijk de klassieker: guacamole. Zo heerlijk om in te dippen met een toostje, op je cracker tijdens de lunch of juist bij je nacho’s! Het liefst maak ik hem al een tijdje van te voren, zo trekken de smaken er lekker in. En omdat je er limoensap aan toevoegt wordt hij niet bruin! Heb je nou geen chilivlokken in huis?  Gebruik dan een verse rode of groene peper! Proef wel altijd even van te voren hoe scherp deze is. Voor je hem er helemaal in doet ;-). 

Guacamole

Guacamole

Guacamole

Print Recipe
Serves: 1 bakje Cooking Time: 15 minuten

Ingredients

  • 2 rijpe avocado's
  • 1-2 teentjes knoflook
  • ¾ limoen
  • ½ middelgrote rode ui
  • 4 cherrytomaatjes
  • ½ tl chili vlokken
  • peper en zout

Instructions

1

Verwijder de pit en schil van de avocado's en prak met een vork de avocado's fijn.

2

Pers de 1 of 2 teentjes knoflook met een knoflookpers en voeg deze aan de geprakte avocado's toe. Pers het sap uit ¾ limoen en voeg deze toe aan de guacamole.

3

Snijd de rode ui heel fijn. Ontdoe de cherrytomaatjes van het vruchtvlees en snijd ook deze in kleine stukjes en voeg deze samen met de rode ui toe aan de guacamole.

4

Roer alles goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Serveer met de chilivlokken on top!


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!

No Comments

Leave a Reply