Hummus




Hummus

Hummus heb ik echt moeten leren eten. Voor ik met foodbloggen begon en ik hummus onder m’n neus kreeg, vond ik het net zand in je mond, haha! Maar toch ben ik het blijven proeven en na een jaartje begon ik het eigenlijk toch wel lekker te vinden. De combinaties die je er mee kunt maken, mjam! Zo ben ik bijvoorbeeld fan van hummus met zongedroogde tomaatjes en komkommer! Love it! Of juist hummus met een smaakje, zoals deze gegrilde paprika hummus. En dan in combinatie met deze quesadilla’s met feta en avocado! Heerlijk! 

Hummus

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (Nog geen waarderingen)
Laden...
Serves: ± 300 g
Cooking Time: 15 minuten

Ingredients

  • 1 blik kikkererwten (400 g)
  • 2-3 teentjes knoflook
  • 2 el tahin
  • sap van een ½-1 citroen
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • peper en zout
  • evt. chilivlokken

Instructions

1

Pel de teentjes knoflook.

2

Gooi alle ingrediënten in een blender of foodprocessor en meng alles goed door elkaar. Heb je dit nou niet in huis? Mix het dan door elkaar met de staafmixer.

3

Breng op smaak met peper en zout en eventueel wat chilivlokken.

Notes

Extra nodig: blender, foodprocessor of staafmixer


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!




No Comments

Leave a Reply