Kip kebab met pesto en cherrytomaatjes

Kip kebab met pesto en cherrytomaatjes

Kipfilet is sowieso bij ons thuis het favoriete gerecht op tafel!  We verwerken het graag in een pasta. Of juist los en dan heerlijk gepaneerd of gevuld met kaas en groenten is ook erg lekker, opties genoeg! Voor deze versie heb ik eigenlijk mijn 3 favoriete ingrediënten samengebracht: kipfilet, pesto en cherrytomaatjes. Super makkelijk en erg lekker! Zorg wel dat je op tijd begint met marineren, zodat de smaak van de pesto er lekker in kan trekken.

Je kunt deze pesto kip kebab gewoon bakken in een (grill)pan, maar het leukste is natuurlijk op de barbecue! Vergeet dan niet van te voren de stokjes in het water te leggen! Anders verbranden ze. Eet ze zo los, of serveer ze met jouw favoriete dipsaus!

Kip kebab met pesto en cherrytomaatjes

Print Recipe
Serves: 2-3 Cooking Time: 45 min - 4 hour

Ingredients

  • 300 g kipfilet
  • 100 g pesto
  • 400 g cherrytomaten
  • scheutje olijfolie
  • zout en peper
  • evt. verse peterselie ter garnering, fijn gesneden

Instructions

1

Snijd de kipfilet in stukjes en doe deze samen met de pesto, peper en zout en een scheutje olijfolie in een schaaltje en zet in de koelkast voor minimaal 30 min. Hoe langer je marineert, hoe meer de smaken er intrekken dus laat hem gerust 2-3 u of juist een nacht staan.

2

Steek de kipfilet en cherrytomaatjes om en om op de satéprikkers

3

Gril de kip kebab in 10-12 min. gaar.

4

Serveer met evt. wat verse fijn gesneden peterselie ter garnering

Notes

Extra nodig: satéprikkers


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!
 

No Comments

Leave a Reply