Kletskoppen

Kletskoppen

Dit zijn voor mij de echte klassiekers. Zo simpel en zo onwijs lekker! Alleen als ik ze in huis heb zijn ze ook altijd binnen no-time op dus maak ik ze niet te vaak, haha! Je kunt ze ook in de supermarkt kopen, maar zelfgemaakt vind ik altijd net wat lekkerder. Plus ik weet wat er in het gerecht of baksel gaat. Dus zonder al die rare geur, kleur en smaakstoffen! Probeer ze echt eens zelf te maken, want de meeste ingrediënten heb je toch wel in huis! En het is echt super simpel! Je zult misschien alleen lichtbruine basterdsuiker en amandelen moeten kopen. Maar het is het echt zeker waard! 

Vicky van Dijk - Kletskoppen_01

Kletskoppen

Print Recipe
Serves: 20-25 koekjes Cooking Time: 30 minuten

Ingredients

  • 125 g lichtbruine basterdsuiker
  • 50 g gesmolten boter
  • 50 g bloem
  • 40 g amandelen
  • ½ tl kaneel
  • snufje zout
  • 1 el water

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2

Hak de amandelen fijn. Zorg dat je nog wel stukjes hebt voor in de koekjes, dus doe het niet te fijn.

3

Meng in een kom alle ingrediënten door elkaar en maak er kleine bolletjes van van ongeveer 1,5-2 cm. Je zult kleffige bolletjes hebben, dit hoort zo.

4

Leg de bolletjes met 10 cm tussen ruimte op de bakplaat en bak ze in 5-7 cm goudbruin.

5

Laat ze afkoelen op de bakplaat en bewaar in een luchtdichte doos.


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!

No Comments

Leave a Reply