Krokante kipburger




Krokante kipburger

Deze krokrante kipburger smaakt echt hemels! Toen ik dit voor het eerst maakte, waren het eigenlijk eerst kipnuggets. Maar toen kwam mijn vriend met het geniale idee om hier kipburgers van te maken. En sinds dien eten we niet anders meer. Love it! De kipburger is heerlijk krokant aan de buitenkant en echt super mals van binnen. Dit komt door de zuren die zitten in de karnemelk waarin je het laat marineren. De burger is op smaak gebracht met geroosterde paprika poeder, een verrassende combi, maar echt heerlijk! Serveer de kipburger met jouw favo toppings! Ik heb hier enkel gekozen voor sla, cheddar kaas en mayonaise, maar leef je uit!  

Krokante kipburger

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (Nog geen waarderingen)
Laden...
Serves: 2 personen
Cooking Time: 45 min - 3 uur

Ingredients

  • 4 hamburger broodjes
  • 2 kipfilets (± 300 g)
  • ± 300 ml karnemelk
  • 60 g naturel cornflakes
  • 1 tl gerookte paprikapoeder, hot
  • ½ ui-poeder
  • peper en zout
  • 4 plakjes cheddar
  • handje sla
  • ½ ui
  • mayonaise

Instructions

1

Snijd de kipfilet in tweeën en druk ze evt. een beetje plat zodat ze allemaal ongeveer even dik zijn. Leg ze in een schaaltje en giet de karnemelk erbij. Breng alvast een beetje op smaak met peper en zout en laat het voor min. 30 tot 3 uur marineren.

2

Verwarm de oven voor op 200°C.

3

Hak in een foodprocessor de cornflakes fijn. Heb je deze niet? Gebruik dan een theedoek en een pan: wikkel de cornflakes in een theedoek en sla erop met bijv. een pan net zo lang tot ze redelijk fijn zijn!

4

Haal de kipfilets uit de karnemelk en bestrooi ze aan één kant met de paprikapoeder, ui-poeder en evt. nog wat peper en zout. Leg ze met de gekruide kant in de cornflakes en bestrooi dan de andere kant met kruiden. Draai de kipfilet om en druk ook deze goed in de cornflakes. Zorg dat ze aan beide kanten goed bedekt zijn.

5

Leg de kipfilets op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in 30 min gaar.

6

Leg na 25 min. de 4 plakjes cheddar over de kip en laat ze in 5 min. smelten.

7

Snijd de ui in ringen.

8

Als de kipfilet gaar is bouw je vervolgens je broodjes naar wens op met de sla, ui en mayonaise.

Notes

Evt. foodprocessor, maar kan ook zonder.


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!




No Comments

Leave a Reply