Meringue krans met lemoncurd & passievrucht


Meringue krans met lemoncurd & passievrucht

Deze meringue krans is echt perfect voor kerst, familiediners, verjaardagen of gewoon om echt een keertje lekker uit te pakken! Ik heb deze meringue krans nu al een aantal keer gemaakt. En iedere keer weer denken we: dit krijgen we niet op.. Maar wij hebben echt snoepkonten in onze familie (inclusief mijzelf), haha! En lekker dat ze deze vinden! Je hebt echt alles in één: knapperige meringue, romige mascarpone room, een fris zuurtje van de lemoncurd en dan de zoetigheid van de passievrucht. Love it! Probeer het nu zelf uit!

Meringue krans met lemoncurd & passievrucht

Print Recipe
Serves: 4-6 Cooking Time: 3 uur

Ingredients

  • Meringue:
  • 200 ml eiwit
  • 250 g fijne kristalsuiker
  • 1 tl natuurazijn
  • Lemoncurd:
  • 1 grote citroen
  • 1 ei (L)
  • 60 g boter
  • 75 witte basterdsuiker
  • Mascarpone room:
  • 200 ml slagroom
  • 250 g mascarpone
  • 25 g poedersuiker
  • Topping:
  • 5 passievruchten
  • munt

Instructions

1

Verwarm de oven voor op: 150°C en bekleed alvast een bakplaat met bakpapier

2

Klop het eiwit met een mixer tot het zachte pieken heeft. Voeg dan lepel voor lepel de fijne kristalsuiker toe en mix het nog eens 5 min.

3

Voeg de natuurazijn toe en mix het nog eens 5 min.

4

Schep de meringue in hoopjes naast elkaar op het bakpapier zodat je een mooie krans krijgt van ongeveer 30 cm. Vorm als je klaar bent je krans nog even na met een lepel zodat je mooie pieken krijgt.

5

Zet de meringue in de oven en verlaag de oven naar 120°C. Bak de meringue 1,5 en zet dan de oven uit. Laat de meringue in de oven staan terwijl de oven afkoelt.

6

Je gaat zometeen de lemoncurd au-bain-marie verwarmen. Dit doe je door een klein laagje water in een pannetje aan de kook te brengen en hier later een glazen of metalen kom bovenop te zetten. Zorg dat de onderkant van kom het water niet raakt.

7

Mix in de kom alvast het ei los met een garde zodat het 1 geheel is. Voeg het sap en rasp van de citroen, boter in stukjes en de witte basterdsuiker toe. Zet de kom op de pan en roer het regelmatig. Laat het in ongeveer 15 - 30 min. tot yoghurt dikte komen. Zodra de lemoncurd afkoelt wordt deze dikker.

8

Giet de lemoncurd vervolgens in een bakje en laat het ± 2,5 uur afkoelen in de koelkast.

9

Mix voor de mascarpone room de slagroom lobbig en voeg vervolgens de mascarpone en poedersuiker toe. Mix het tot de mascarpone room mooi stevig is en één geheel.

10

Vlak voor het serveren kan je de meringue gaan opbouwen. Doe je dit te vroeg, dan wordt de meringue zacht. Leg de meringue krans op een grote schaal of bord en verdeel de mascarpone over de bovenkant van de meringue.

11

Mix de lemon curd met een lepel nog even goed door elkaar en verdeel ook deze over de bovenkant van de meringue.

12

Snijd de passievruchten door middel en lepel het vruchtvlees eruit. Verdeel dit over de meringue. Maak af met wat muntblaadjes.

Notes

Extra nodig: mixer


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!

No Comments

Leave a Reply