Mini pizza’s met chorizo

Mini pizza’s met chorizo

Deze mini pizza’s met chorizo zijn perfect voor in het weekend. Je hebt ze binnen no-time op tafel en zijn super leuk om te maken met je kids! Je knipt de wraps in rondjes en doet deze in een cupcake vorm. Vul ze vervolgens met tomatensaus – kruiden – kaas & chorizo. Zet ze 10 minuutjes in de oven en je kunt al heerlijk gaan smullen!

Mini pizza's met chorizo

Print Recipe
Serves: 12 Cooking Time: 30 minuten

Ingredients

  • 3 grote wraps
  • 100 g geraspte belegen kaas
  • 50 g chorizo
  • 150 ml gezeefde tomaten (passata) (12 el)
  • 1 tl oregano
  • ½ tl chilipoeder
  • peper

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 180°C.

2

Duw met behulp van een cupcake vorm rondjes van 8,5 cm uit de wraps. Ik gebruik hiervoor

deze cupcakevormpjes

. Maar je kunt ook gerust knippen met een schaar.

3

Leg de rondjes in de cupcake vorm en duw ze goed naar beneden zodat je een cup krijgt.

4

Doe in iedere vorm 1 el passata en strooi vervolgens de oregano, chilipoeder en wat peper over de passata heen.

5

Verdeel de geraspte kaas over de vormpjes.

6

Snijd de chorizo in blokjes en verdeel deze over de vormpjes.

7

Bak de mini pizza's in 10-12 minuten goudbruin.

Notes

Extra nodig: stevige cupcake vorm (bij voorkeur siliconen of metaal)


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!

No Comments

Leave a Reply