Naan met kruidenboter

Naan met kruidenboter

Wist je dat naan, brood betekend? Veel mensen zeggen naanbrood, maar dit is dus eigenlijk dubbelop! Hoe dan ook, je kunt het echt super makkelijk thuis maken. Bestrijk ze nadat je ze in de pan hebt gebakken met wat gesmolten kruidenboter en bestrooi eventueel met wat koriander of peterselie. Super lekker om zo uit het handje te eten, maar ook heerlijk bij een gerecht! Serveer de naan bijvoorbeeld met lamspiesjes en tzatziki.. of serveer de naan juist met een heerlijke zelfgemaakte dip! Bijvoorbeeld deze gegrilde paprika hummus, of deze basic hummus

Naan met kruidenboter

Naan met kruidenboter

Print Recipe
Serves: 8 stuks Cooking Time: 1,5 uur

Ingredients

  • 500 g bloem
  • 200 g volle yoghurt
  • 200 g handwarm water
  • 1 zakje gist
  • 2 el gesmolten boter
  • 1 tl suiker
  • 2 tl zout
  • 100 g gesmolten kruidenboter
  • koriander of peterselie ter garnering

Instructions

1

Meng in een kom het gist en handwarme water tot het gist is opgelost. Laat eventjes staan, totdat er belletjes ontstaan.

2

Voeg de overige ingrediënten toe en meng het met een deegmixer in ongeveer 10 min tot één geheel. Het deeg is goed zodra het niet meer aan de kom blijft plakken.

3

Laat het op een warme plek met een plastic folie of een natte theedoek over de kom heen een uur rijzen tot het in volume is verdubbeld.

4

Bestrooi een werkblad met wat bloem en verdeel het deeg in 8 stukken. Rol de stukken uit tot ovaalvormige broden van 0,5 cm dik.

5

Bak ze in de pan in 1,5 minuut aan elke kant goudbruin. Besmeer de broden met wat gesmolten kruidenboter en bestrooi met wat koriander of peterselie.

Notes

Extra nodig: deegroller


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!

No Comments

Leave a Reply