Zelfgemaakte naan met kruidenboter

Zelfgemaakte naan met kruidenboter




Zelfgemaakte naan met kruidenboter

Dit zelfgemaakte naan met kruidboter is super makkelijk thuis te maken! En wist je dat naan, eigenlijk brood betekend? Veel mensen zeggen naan brood, maar dit is dus eigenlijk dubbelop! Om zelf je naan te maken moet je het naan laten rijzen, waarna je het in totaal 3 minuten aan beide kanten bakt. Erg leuk om te doen met de kids! Bestrijk het naan brood nadat je ze in de pan hebt gebakken met wat gesmolten kruidenboter en bestrooi met wat peterselie. Koriander kan ook, maar daar moet je echt van houden. 

Dit zelfgemaakte naan met kruidboter is super lekker om zo uit het handje te eten, maar ook heerlijk bij een gerecht! Serveer de naan bijvoorbeeld met lamspiesjes en tzatziki.. of serveer de naan juist met een heerlijke zelfgemaakte dip op de borrelplank! 

Wil je wat inspiratie voor op de borrelplank?

Serveer er wat heerlijke dips naast! Zoals bijvoorbeeld deze heerlijke guacamole! Of juist deze snelle gegrilde paprika hummus of deze rode bieten hummus. Heerlijk! En wil je er graag wat hapjes met vlees er bij serveren? Dan heb ik deze wraps met pesto, zongedroogde tomaat, kipfilet & rucola voor je! Of deze mini pizza’s gemaakt van wraps met chorizo

Zelfgemaakte naan met kruidenboter

Zelfgemaakte naan met kruidenboter

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (Nog geen waarderingen)
Laden...
Serves: 8 stuks
Cooking Time: 1,5 uur

Ingredients

  • 500 g bloem
  • 200 g volle yoghurt
  • 200 g handwarm water
  • 1 zakje gist
  • 2 el gesmolten boter
  • 1 tl suiker
  • 2 tl zout
  • 100 g gesmolten kruidenboter
  • peterselie ter garnering

Instructions

1

Meng in een kom het gist en handwarme water tot het gist is opgelost. Laat eventjes staan, totdat er belletjes ontstaan.

2

Voeg de overige ingrediënten (behalve de kruidenboter & peterselie) toe en meng het met een deegmixer in ongeveer 10 min tot één geheel. Het deeg is goed zodra het niet meer aan de kom blijft plakken.

3

Laat het op een warme plek met een plastic folie of een natte theedoek over de kom heen een uur rijzen tot het in volume is verdubbeld.

4

Bestrooi een werkblad met wat bloem en verdeel het deeg in 8 stukken. Rol de stukken uit tot ovaalvormige broden van 0,5 cm dik.

5

Bak ze in de pan in 1,5 minuut aan elke kant goudbruin. Besmeer de broden met wat gesmolten kruidenboter en bestrooi met wat koriander of peterselie.

Notes

Extra nodig: deegroller


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!




No Comments

Leave a Reply