Paaskoekjes

Paaskoekjes

Toen ik deze paaskoekjes voor het eerst op Pinterest voorbij zag komen, moest ik deze ook thuis maken. Ze zien er zo leuk uit! Ik heb voor de koekjes gekozen voor zandkoekjes. Heerlijk en super makkelijk te maken! Daar bovenop kun je helemaal los gaan met versieringen. Ik heb gekozen voor een suikerlaagje met disco dip, maar je kunt natuurlijk ook andere versiersels gebruiken die jij in huis hebt! Ik voelde me weer net een kind toen ik deze koekjes aan het maken was, zo leuk! Zo zien ze er misschien ook wel een beetje uit:p Maar ze smaken heerlijk! Ideaal dus om te doen met je kids!  

Paas-zandkoekjes

Paaskoekjes

Print Recipe
Serves: 24 stuks Cooking Time: 3 uur

Ingredients

  • 200 g bloem
  • 150 g zachte roomboter
  • 100 g witte basterdsuiker
  • snufje zout
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 ei
  • ¼ rasp van een citroen
  • 125 g poedersuiker
  • 1-2 el eiwit, bijv. van two chicks
  • ¼ tl citroensap
  • discodip
  • honing

Instructions

1

Mix voor de zanddeeg koekjes de bloem, zachte roomboter, witte basterdsuiker, zout, vanille-extract een ½ geklutst ei en ¼ citroenrasp door elkaar heen met deeghaken tot alles één geheel is.

2

Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat het minimaal een uur rusten in de koelkast.

3

Verwarm de oven voor op 175 °C.

4

Kneed het deeg een klein beetje soepel. Strooi wat bloem over je werkbanken rol hier het deeg uit tot de plak 0,5 cm dik is.

5

Steek er met behulp van een ei-steekvorm ei-vormige koekjes uit en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Besmeer de bovenkant van de koekjes met andere ½ geklutste ei.

6

Bak de koekjes in 15-20 min. goudbruin. Laat ze volledig afkoelen op een rooster voor je ze gaat versieren.

7

Mix voor de royal icing de poedersuiker, 1 -2 el eiwit en ¼ tl citroensap door elkaar heen. Niet meer eiwit toevoegen dan 1-2 el! Blijf net zo lang roeren tot alles één geheel is. Vul er een spuitzak mee en spuit er halve eitjes of hele (wat je wilt) mee op de koekjes. Spuit eerst de buitenrand en vul daarna direct de binnenkant. Laat de royal icing goed uitharden.

8

Als de royal icing is uitgehard kun je de koekjes besmeren met discodip. Smeer met een kwastje het deel wat je met discodip wilt in met een beetje honing en strooi daarna de discodip er overheen.

Notes

Extra nodig: spuitzak


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!

No Comments

Leave a Reply