Pasta met romige tomatensaus en braadworstjes

Pasta met romige tomatensaus en braadworstjes

Toen ik laatst ging werken, kreeg ik door één van de chefs deze maaltijd voorgeschoteld en ik was helemaal verkocht! Ik ben een echte pasta liefhebber. Dus deze versie moest ik thuis een keer proberen! En ik moet zeggen, ik ben aardig goed in de buurt gekomen. Het is een heerlijke pasta in een romige tomatensaus, stukjes courgette, cherrytomaatjes en stukjes braadworst! De pasta is licht pittig door de rode peper maar tegelijkertijd ook fris doordat er citroensap doorheen gaat! En je kunt natuurlijk naar smaak altijd de pasta pittiger maken als je dat lekker vindt! Hier is het in ieder geval echt een blijvertje!

Pasta met romige tomatensaus en braadworstjes

Print Recipe
Serves: 2 Cooking Time: 30 minuten

Ingredients

  • 190 g penne
  • 2 runder braadworsten
  • 200 g gezeefde tomaten
  • 125 g cherrytomaten
  • ½ courgette
  • 1 sjalotje
  • ½-1 rode peper
  • ½ citroen
  • 2 el crème fraîche
  • 2 tenen knoflook
  • zout en peper

Instructions

1

Kook de penne volgens aanwijzingen op de verpakking gaar.

2

Snijd de runder braadworsten in stukjes van 1 cm en bak deze in een koekenpan met wat boter of olie tot ze een licht krokantje hebben.

3

Snijd ondertussen het sjalotje en de rode peper en voeg deze aan de pan toe als de braadworsten klaar zijn. Bak ze 2-3 min. op middelhoog vuur mee. Proef eventueel de peper even om te kijken hoe scherp deze is en voeg aan de hand daarvan meer of minder van toe aan het gerecht.

4

Haal de knoflooktenen door een knoflookpers en voeg deze toe aan de pan. Bak nog eens 1-2 min. mee.

5

Snijd de courgette doormidden en haal het vruchtvlees er met een lepel uit. Snijd vervolgens de courgette in stukjes. Voeg deze toe aan de pan en bak deze 4 min. mee.

6

Snijd ondertussen de cherrytomaatjes door de helft.

7

Voeg als alles is meegebakken de tomatensaus, crème fraîche en de sap van een ½ citroen toe. Voeg de pasta toe en roer alles goed door elkaar.

8

Breng op smaak met peper, zout en indien gewenst nog wat citroensap.


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!

No Comments

Leave a Reply