Pavlova met limoncello en passievrucht




Pavlova met limoncello en passievrucht

Ohmyyy als je van pavlova houdt dan is dit echt een feestje! Het water loopt me alweer in de mond als ik deze foto’s zie… De combinatie van de crunchy pavlova met daarbij een heerlijke mascarpone-limoncello room is echt goddelijk. Serveer met passievruchten pulp bovenop en het ziet er heerlijk feestelijk uit! Perfect voor tijdens de feestdagen als je uit wilt pakken! Mocht je nou net als ik er sterrenregens in stoppen, let dan wel op je tafelkleed… Want anders heb je straks net zo’n gaatjes kleed als ik :’) Hoe dan ook, geniet ervan! Want het is echt onwijs lekker! 

Pavlova met limoncello en passievruchtPavlova met limoncello en passievrucht Pavlova met limoncello en passievrucht

Pavlova met limoncello en passievrucht

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (1 stemmen, gemiddeld: 5,00 van de 5)
Laden...
Serves: 8 personen
Cooking Time: 3 uur

Ingredients

  • 250 g eiwit
  • 500 g suiker
  • 20 g maizena
  • 500 g mascarpone
  • 320 g lemoncurd
  • 200 g slagroom
  • 50 ml limoncello
  • 4 passievruchten
  • rasp van 3 limoenen
  • munt ter garnering

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 100 °C.

2

Klop in een vetvrije en droge kom het eiwit stijf. Voeg vervolgens 250 g suiker toe en klop het weer stijf. Voeg de laatste 250 g suiker toe en klop het nog één keer stijf tot de pieken rechtop blijven staan als je de mixer uit het mengsel haalt.

3

Haal de maizena door een zeef en voeg dit bij het eiwitmengsel. Schep de maizena voorzichtig door het beslag heen. Zorg dat je dit met beleid doet, anders zakt het eiwitmengsel in.

4

Teken voor het gemak met een potlood ringen van 23 cm op 2 vellen bakpapier. Verdeel vervolgens het eiwitmengsel over de 2 ringen.

5

Bak de pavlova in 120 min. gaar. De binnenkant zal wat zacht blijven, dit hoort.

6

Klop in een kom de mascarpone, lemoncurd en rasp van 2 limoenen tot één geheel.

7

Voeg vervolgens de slagroom en limoncello toe en klop het mengsel stevig, maar niet stijf.

8

Leg de één van de meringues op een taartplateau of bord en schep hier de helft van het mascarpone-limoncello room op. Leg de andere meringue cirkel erboven op en schep de overgebleven mascarpone-limoncello room er bovenop.

9

Verdeel het pulp van de 4 passievruchten over de bovenkant van de pavlova, rasp de schil van de derde limoen boven de taart en maak het af met wat muntblaadjes.

Notes

Extra nodig: mixer, bakpapier


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!




No Comments

Leave a Reply