Pesto



Homemade pesto

Je kunt mij niet gelukkiger maken dan met vers gemaakte pesto! De smaak van zelfgemaakte pesto is zo lekker en het is zoveel beter dan alle versies die je in potjes koopt! Je kunt het verwerken in gerechten, maar ook gebruiken als dip of op een toastje. Probeer het bijvoorbeeld met deze bruschetta! Zo goddelijk lekker! Maar heb je nou over? Vries het dan in! Je kunt het daarna gerust nog een keer gebruiken. Deze pesto bestaat uit basilicum, pijnboompitten, parmezaanse kaas, knoflook, olijfolie en wat peper en zout! En meer heeft het echt niet nodig! 

Vicky van Dijk | Pesto

Pesto

Print Recipe
Serves: 350 g Cooking Time: 15 minuten

Ingredients

  • 2 basilicum plantjes
  • 4 tenen knoflook
  • 80 g pijnboompitten
  • 120 g parmezaanse kaas
  • 4 flinke scheuten olijfolie
  • peper en zout

Instructions

1

Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan.

2

Snijd de parmezaanse kaas grof, ontvel de teentjes knoflook en pluk de blaadjes van de basilicum plantjes. Voeg deze samen met 4 flinke scheuten olijfolie in een foodprocessor of blender en meng tot één egale massa. Doe je dit in een vijzel? Rasp dan de parmezaanse kaas en haal de teentjes knoflook door een knoflookpers!

3

Voeg naar smaak peper en zout toe. Eventueel kun je nog wat extra olijfolie toevoegen voor de gewenste dikte. Meng nog één keer goed door elkaar.

4

Doe de pesto in een potje en schenk hier als je hem niet direct gaat gebruiken er een klein laagje olijfolie overheen.

Notes

Extra nodig: foodprocessor of blender

Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!

No Comments

Leave a Reply