Pommes duchesse met parmezaanse kaas & rozemarijn

Pommes duchesse met parmezaanse kaas & rozemarijn

Pommes duchesse waren voor mij vroeger altijd een heerlijke variant op frietjes (zolang we maar geen gekookte aardappelen moesten eten;p). Super makkelijk, zo uit de vriezer de oven in en je had binnen no time een crunchy aardappeltje op tafel. Maar wist je dat deze ook onwijs makkelijk zelf zijn te maken? Ik heb deze variant met parmezaanse kaas & rozemarijn gemaakt. Voor mij echt een ultieme combinatie: lekker smeuïg met een heerlijk smaakje. Maar je kunt natuurlijk iedere variant maken die je zelf wilt! Dus probeer zeker thuis uit!!

Pommes duchesse met parmezaanse kaas & rozemarijn

Pommes duchesse met parmezaanse kaas & rozemarijn

Print Recipe
Serves: 2-3 personen Cooking Time: 1 uur

Ingredients

  • 500 g kruimige aardappelen
  • 1 eigeel
  • 50 g boter
  • 20 g geraspte parmezaanse kaas + evt. extra ter garnering
  • 1 volle tl rozemarijn
  • peper en zout

Instructions

1

Schil de aardappels en kook ze in ± 20 min. gaar en giet ze af.

2

Verwarm de oven voor op 175 ℃.

3

Stamp de aardappels fijn en voeg hier het eigeel en de boter aan toe. Stamp tot alles één geheel is.

4

Voeg de parmezaanse kaas en rozemarijn erbij en breng op smaak met peper en zout. Roer alles goed door elkaar.

5

Voeg de aardappelpuree toe aan de spuitzak en spuit op een met bakpapier beklede bakplaat 'torentjes'.

6

Bak de pommes duchesse in 20-25 min. goudbruin en serveer direct.

Notes

Extra nodig: stamppot stamper + spuitzak met kartelmond


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!

No Comments

Leave a Reply