Pompoen ovenschotel met broccoli en pompoenpitten



Pompoen ovenschotel met broccoli en pompoenpitten

Vroeger was ik eigenlijk nooit echt een pompoen fan, maar recent heeft mijn moeder deze ovenschotel voor mij gemaakt en ben ik pompoen weer gaan waarderen! Het is eigenlijk samengesteld uit restjes die wij toen in de kast hadden liggen. Maar het is echt een heerlijke combi:-). Pompoen met broccoli, champignons, prei, pompoenpitten en blauwe kaas. Super makkelijk te maken en je hebt gelijk je hele dosis groenten binnen! 

Pompoen ovenschotel met broccoli en pompoenpitten

Print Recipe
Serves: 3 personen Cooking Time: 45 minuten

Ingredients

  • 1 flespompoen
  • 350 g broccoli
  • 250 g kastagne champignons
  • 150 g prei
  • 1Β½ tl komijnpoeder
  • 3 tl kurkuma
  • peper + zout
  • 2 handjes pompoenpitten
  • 75 g blauwe kaas

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 200 Β°C.

2

Snijd de flespompoen in vieren en ontdoe deze van de schil en de zaden. Snijd het vruchtvlees van de pompoen in stukjes ter grootte van ongeveer 2-3 cm.

3

Snijd de broccoli, champignons en prei in stukjes en meng deze samen met de pompoen, komijnpoeder en kurkuma in een (oven)schaal. Kijk even wat past zodat je alles goed kunt mengen. Breng op smaak met wat peper en zout.

4

Doe de groenten in een ovenschaal en strooi de pompoenpitten hier overheen. Bak de groenten voor Β± 25 min. in de oven tot alles gaar is.

5

Haal de ovenschotel de laatste 5 min. uit de oven en verkruimel hierboven de blauwe kaas. Zet de ovenschotel nog eens 5 min. terug zodat de kaas kan smelten.

Notes

Extra nodig: ovenschaal. Ook lekker met kipfilet! Bak deze stukjes dan even goudbruin aan in de pan en voeg ze vervolgens bij de derde stap toe aan de rest.


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!

No Comments

Leave a Reply