Pompoen-paprika soep

Pompoen-paprika soep

Deze pompoen-paprika soep is echt heerlijk vol en romig van smaak. Heel simpel gemaakt met enkel wat pompoen, paprika & verse tijm. Super leuk om deze pompoensoep te serveren met de bruschetta’s met geitenkaas & pompoen die later deze week online komen! So stay tuned :-)!

Pompoen-paprika soep

Print Recipe
Serves: 6 personen Cooking Time: 50 minuten

Ingredients

  • 1 flespompoen
  • 2 paprika's (rood, geel of oranje)
  • 1,2 l groentebouillon
  • 4 takjes tijm
  • 2 sjalotjes
  • 2-3 teentjes knoflook
  • peper en zout
  • kookroom

Instructions

1

Ontdoe de pompoen van de schil & pitjes en snijd deze in blokjes van ongeveer 2-3 cm. Ontdoe ook de paprika alvast van de pitten en snijd deze in grove stukken. Leg ze aan de kant tot gebruik.

2

Snipper de sjalotjes en fruit deze met een flinke scheut olijfolie 2-3 min.

3

Pers de teentjes knoflook en rits de blaadjes tijm van het takje af en voeg deze toe aan de pan. Bak deze nog eens 2-3 min. mee.

4

Voeg vervolgens de paprika en pompoen toe en bak deze nog 10 minuutjes mee.

5

Voeg 1,2L bouillon toe en laat het geheel 25 min. koken.

6

Pureer de soep tot het één geheel is en breng op smaak met wat peper en zout.

7

Serveer de pompoensoep met wat kookroom.

Notes

Extra nodig: staafmixer


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!

No Comments

Leave a Reply