Ratatouille

Ratatouille

Als je op zoek bent naar een super tofuitziend groente gerecht dan heb je hier echt de perfecte kandidaat! Varieer met de groenten die op dit moment in de winkel liggen! Dus courgette, tomaat, aubergine, maar mocht je gele courgette hebben.. Neem die gerust mee! Ziet er juist super leuk uit!

Breng de ratatouille op smaak met provinciaalse kruiden, rode wijn azijn, tomaatblokjes, peper en zout en je bent al bijna klaar! Wat ook erg leuk (en lekker) is, is als je bijv, wat kaas over de bovenkant verkruimeld. Dus bijvoorbeeld geraspte kaas of geitenkaas!

Ratatouille

Print Recipe
Serves: 4 personen Cooking Time: 1 uur en 15 minuten

Ingredients

  • 3 vleestomaten
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 rode ui
  • 2 el rode wijnazijn
  • 2 tl Provençaalse kruiden
  • 2 teentjes knoflook
  • scheutje olijfolie
  • peper en zout

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 180°C.

2

Snijd met behulp van een mandoline of schaaf de vleestomaten, aubergine en courgette in plakjes van ongeveer 3 mm.

3

Verdeel de tomatenblokjes over de bodem van de ovenschaal. Snijd de rode ui in kleine stukjes en pers de teentjes knoflook. Verdeel de ui en knoflook samen met de Provençaalse kruiden, rode wijnazijn en wat peper en zout over de tomatenblokjes en roer deze even goed door elkaar.

4

Verdeel de plakjes tomaat, aubergine en courgette over de tomatenblokjes in een leuk patroon.

5

Besprenkel de ratatouille met wat olijfolie bovenop en bak de ratatouille in 1 uur gaar.

Notes

Extra nodig: ovenschaal


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!

No Comments

Leave a Reply