Romige avocado-spinazie pasta met kipfilet en cherrytomaatjes

Romige avocado-spinazie pasta met kipfilet en cherrytomaatjes

Deze avocado-spinazie pasta is echt ideaal voor in de zomer! Doordat er namelijk citroen in de saus zit verwerkt, is wordt deze pasta heerlijk fris. Daarnaast is de saus gekruid met basilicum, knoflook en parmezaanse kaas.. mjam! 

Romige avocado-spinazie pasta met kipfilet en cherrytomaatjes

Print Recipe
Serves: 4 Cooking Time: 30 minutes

Ingredients

  • 320 g spaghetti
  • 4 kipfilets (± 600 g)
  • 250 g cherrytomaatjes
  • 1 avocado
  • 1 flinke hand spinazie
  • 2 el pijnboompitten
  • 3 el geraspte parmezaanse kaas
  • 1 handje basilicumblaadjes (± 20 stuks)
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • sap van ½ citroen
  • 4 el kookwater van de pasta
  • zout en peper

Instructions

1

Rooster de pijnboompitten in een droge pan goudbruin.

2

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3

Snijd de kipfilet in stukjes en bak deze met een scheutje olijfolie in een pan gaar. Strooi er naar smaak peper en zout overheen. Snijd alvast de cherrytomaatjes door de helft en zet het aan de kant (deze voeg je later in het recept toe aan de kipfilet).

4

Terwijl de pasta en kipfilet op het vuur staan, maak je de saus. Voeg hiervoor de avocado, spinazie, pijnboompitten, basilicumblaadjes, knoflook, sap van een ½ citroen en kookwater in een blender of pureer het met de staafmixer tot één geheel. Proef de saus even en breng het op smaak met peper en zout.

5

Als de kipfilet bijna gaar is, voeg je de cherrytomaatjes toe aan de kip om nog even op te warmen.

6

Voeg als de pasta gaar is deze samen met de avocado-spinazie saus toe aan de pan met kipfilet. Roer alles goed door elkaar en serveer de pasta direct.

Notes

Extra nodig: blender of staafmixer


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!
 

No Comments

Leave a Reply