Romige tomaten-mascarpone soep met pesto



Romige tomaten-mascarpone soep met pesto

Deze soep eigenlijk ontstaan door alle restanten die ik mee moest nemen van werk. Want door corona moest plots het restaurant binnen een half uur dicht. Balen, maar aan de andere kant heb ik wel weer deze heerlijke soep kunnen maken! Zo was bijv. ook de mascarpone bedoeld voor deze witte chocolade passievruchten taart die we bij Strandpaviljoen Noordduine verkopen, maar ik heb er nu echt een heerlijke combinatie van gemaakt!

Het is een heerlijke romige tomatensoep door de mascarpone. Hij is op smaak gebracht met wat knoflook, rode ui, pesto & chilivlokken. Erg lekker! En je kunt hem zo pittig maken als je zelf wilt! Nog meer zin in tomatensoep? Ik heb ook tomatensoep met gegrilde paprika’s, geroosterde tomatensoep met mozzarella of deze tomatensoep met burrata en cherrytomaatjes!

Romige tomaten-mascarpone soep met pesto

Print Recipe
Serves: 6 personen Cooking Time: 30 minuten

Ingredients

  • 1,5 kilo tomaten
  • 2 rode ui
  • 3 teentjes knoflook
  • ½ tl chilivlokken
  • 1 l groentebouillion
  • 90 g groene pesto
  • 250 g mascarpone
  • olijfolie
  • peper en zout
  • evt. verse basilicum ter garnering

Instructions

1

Verhit in een grote pan een flinke scheut olijfolie. Snijd de uien fijn en pers de teentjes knoflook. Voeg deze toe aan de pan en fruit deze 1-2 min.

2

Snijd de tomaten in grove stukken en voeg deze toe aan de pan. Voeg ook de chilivlokken toe. Hou je nou van erg pittig? Dan kun je gerust wat meer toevoegen! Bak de tomaten en chilivlokken 10 min. mee en roer af en toe in de pan.

3

Doe 1 tl pesto in een schaaltje en voeg de rest van de pesto toe aan de tomaten. Voeg ook de groentebouillon toe aan de pan en laat het geheel 20 minuten zachtjes koken.

4

Meng de tl pesto met wat olijfolie tot je een vloeibare dressing krijgt en zet aan de kant tot gebruik.

5

Voeg de laatste 5 min. de mascarpone toe en roer tot deze is opgelost.

6

Blend alles tot één geheel.

7

Serveer de tomatensoep met wat pesto dressing en evt. verse basilicumblaadjes.


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!

No Comments

Leave a Reply