Tiramisu taart



Tiramisu taart

Ohmy! Als je echt een tiramisu liefhebber bent moet je deze taart echt een keer proberen! Alles is zelf gemaakt, dus ook de lange vingers! Dit recept heb ik voor het eerst bij mijn zus voorbij zien komen, en het ziet er zo mooi uit! Het oorspronkelijke recept is van Emily. Maar ik heb de taart iets naar mijn smaak aangepast! De taart is heerlijk luchtig en op smaak gebracht met sterke koffie en bruine rum! Je moet deze écht een keer proberen!

Vicky van Dijk | Tiramisu taart

Tiramisu taart

Print Recipe
Serves: 1 taart Cooking Time: 5-6 uur

Ingredients

  • 5 eieren, dooiers en eiwit gescheiden
  • 325 g witte basterd suiker
  • 125 g bloem
  • 2 tl vanille-extract
  • 250 g poedersuiker
  • 150 ml kokend water
  • 125 ml sterke espresso
  • 10 el bruine rum
  • 225 g mascarpone
  • 500 ml slagroom
  • 50 g pure chocolade, geschaafd
  • ± 50 g cacaopoeder, ter garnering

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2

Klop de eierdooiers en 4 el basterdsuiker in een middelgrote kom met een mixer tot een dik en bleek mengsel. Klop in een andere kom de eiwitten licht op (zorg dat ze goed schoon en vetvrij zijn voordat je ze gebruikt) en voeg geleidelijk, terwijl je blijft kloppen, nog 125 g basterdsuiker toe. Als het eiwit opgeklopt is, schep dan voorzichtig het eierdooiermengsel, de bloem en 1 theelepel vanille-extract toe. Het beslag moet er nu dik en lichtgeel uitzien.

3

Leg de springvorm op een kant van het bakpapier en trek met een pen een lijn om de buitenkant, herhaal dit nog een keer zodat je 2 rondjes op het bakpapier hebt staan. Vul de twee cirkels met het beslag (gebruik hiervoor een spuitzak) en zorg dat je aan de een vrije rand houdt van 0,75 cm. Hier komen straks de lange vingers! Verder moet het beslag moet overal ongeveer 0,75 cm dik zijn.

4

Schep het overgebleven beslag in een spuitzak en gebruik en gebruik een spuitje met een gaatje dat 0,75 cm breed is. Trek op een ander stuk bakpapier met een pen twee parallelle lijnen die 7 cm uit elkaar liggen. Spuit hiertussen vingers van precies 7 cm lang, net zo lang totdat al het beslag op is. Deze worden voor de buitenkant van de Tiramisu gebruikt. Waarschijnlijk zal je teveel lange vingers hebben.

5

Bak de bodems en de lange vingers in 10-15 minuten in een voorverwarmde oven totdat ze stevig maar niet bruin zijn. Haal ze uit de oven en bestrooi ruim met poedersuiker. Zet ze weg om af te koelen.

6

Voor de siroop roer je 175 g basterdsuiker, 150 ml kokend water, 125 ml espresso en 5 el rum door elkaar tot alle suiker is opgelost. Zet apart.

7

Voor de vulling roer je mascarpone, 150 g poedersuiker, rum en 1 tl vanille-extract in een grote kom door elkaar. Meng alles goed door elkaar tot een glad mengsel en schraap ook over de bodem van de kom om eventuele klontjes te verwijderen. Klop langzaam de slagroom erdoor. Klop het mengsel stijf met een elektrische mixer.

8

Om de tiramisu samen te stellen doe je het volgende: bedek de zijkanten van een springvorm met bakpapier en leg een lange vinger cirkel op de bodem. Bedek de zijkant van de tiramisu met de langsvingers en smeer de bodem ruim in met de siroop zodat de lange vingers goed nat zijn. Reken ongeveer de helft van de siroop voor de eerste laag lange vingers en de rest voor de tweede laag lange vingers. De lange vingers moeten goed doordrenkt zijn met de siroop zodat hij lekker smeuïg blijft. Verdeel de helft van de vulling over de lange vinger cirkel die op de bodem van de springvorm ligt. Leg de tweede lange vingercirkel hier bovenop en smeer in met de siroop totdat de lange vingers verzadigd zijn. Verdeel de rest van de vulling hierover en strijk mooi glad.

9

Bestrooi met wat geschaafde chocolade en cacaopoeder en zet minimaal 4 u in de koelkast.

Notes

Extra nodig: springvorm Ø 24 cm en een spuitzak met een gaatje van 0,75 cm.


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!

No Comments

Leave a Reply